Samo je jedan čovjek ponizio Riberyja do te mjere da je plakao kao dijete: "Volio bih ga objesiti!"

Francuz se izvinjavao

Samo je jedan čovjek ponizio Riberyja do te mjere da je plakao kao dijete: "Volio bih ga objesiti!"

Admin Čaušević

Franck Bilal Ribery je kopačke o klin okačio u oktobru 2022. godine nakon bogate i trnovite karijere u kojoj je ponekad znao do izražaja doći i njegov egocentrični karakter, posebno je to bio slučaj na početku karijere.

Ribery je imao teško djetinjstvo. Nikad nije upoznao biološke roditelje. Na njegovom licu je ostao trajni ožiljak. Odrastao je u samostanu i život ga definitivno nije mazio.

Ipak, uprkos svemu tome uspio je izgraditi reputaciju jednog od najboljih fudbalera svijeta. Možda i zbog načina odrsatanja na terenu nikad nije pokazivao strah od bilo koga.

Međutim, jedan čovjek ga je uspio natjerati na suze i to nakon svega što je napisao u svojoj knjizi. Riječ je bivšem selektoru Francuske, Raymondu Domenechu i dešavanjima sa Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Domenech nikad nije oprostio Riberyju ponašanjeu reprezentaciji

Trikolori su na Mundijal u Južnu Ariku stigli kao viceprvaci svijeta, a svoj nastup su okončali već u grupnoj fazi. Razlog za to je katastrofalna atmosfera.

Ribery je bio jedan od igača koji su bojkotovali Domenecha, navodno je došlo i do fizičkog obračuna, a ceh je platio Nicolas Anelka koji je poslan kući.

Oglasi

"Kakav sam samo bio idiot. Od Riberjya sam napravio ključnog igrača, a u njegovim očima sam vidio samo mržnju i ljubomoru", napisao je Domenech.

"Volio bih objesiti Riberyja zbog svega onog za šta se zalagao", dodao je trener koji je posljednji angažman imao u Nantesu prošle godine.

Ribery je na kraju kažnjen sa tri utakmice neigranja za reprezentaciju Francuske. Paralelno s tim je bio vezan i za skandal sa tada maloljetnom prostitutkom Zahijom Deharm.

Sve što se dešavalo sa Domenechom teško je palo Riberyju, smatrao se javno poniženim i navodno je kada bi se zatvorio u svoj dom plakao kao dijete zbog svega.

"Uprskao sam u privatnom životu, i u karijeri. Povrijedio sam ljude koji su mi dragi. Izdao sam i šokirao mnoge druge. Išao sam pogrešnim putem i izgubio sam se", kazao je Ribery u izvinjenju 2011. godine kada ga je Laurent Blanc i vratio u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Riberyjeva avantura u Trikolorima je završena na bolan način. Trebao je biti na spisku putnika za Mundijal u Brazilu 2014. godine, ali se povrijedio i više nije igrao za nacionalni tm svoje zemlje.

U međuvremenu je izgradio status klupske legende s kojim je osvojio sve što se može osvojiti. Posljednji klub u karijeri bila mu je Salernitana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi