Muharemović bez dlake na jeziku "U Zrinjskom imaš boljih igrača, Bilbija i Ziljkić kao ikebane"

Razočarenje je ogromno nakon debakla u Luksemburgu

Muharemović bez dlake na jeziku "U Zrinjskom imaš boljih igrača, Bilbija i Ziljkić kao ikebane"

Haris Zilić

Blamaža u Luksemburgu u devetom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine i poraz naše selekcije rezultatom 4:1. Najteži poraz fudbalske reprezentacije Bosne i i Hercegovine u to nema sumnje.

Veliko je razočarenje među navijačima, sportskim radnicima, trenerima. U specijalnoj emisiji BHRT-a, bez dlake na jeziku bio je Dželaludin Muahremović.

Bivši fudbaler Željezničara je kritikovao i selektora Miloševića zbog igrača iz domaćeg prvenstva.

"Moramo mijenjati štoperski par. Ova dvojica iz Zrinjskog, Jakovljević i Barišić bolji su od Gojkovića i Kovačevića", rekao je Muharemović bez dlake na jeziku i nastavio:

"Zovneš dva igrača iz Premijer lige BiH, tu su kao ikebane, Bilbija i Ziljkić. Bilbija imao koju minuticu, Ziljkića nigdje. Mora se dosta toga mijenjati, ozbiljno mijenjati, ako želimo porpavljati stvari, a ima dosta toga da se popravi."

Oglasi

Kritike su sve jače, sasvim zasluženo

Također u studiju BHRT-a je gostovao i profesor Dogan koji je imao šta da kaže nakon ove teške noći u Luksemburgu.

"Nama nedostaje stabilnost, kontinuitet, a ovo me podsjeća na to da želimo što više igrača kroz reprezentacija. Nije ovo škola fudbala da k'o djeci dadnemo svima šansu.

Da se stalno ovoliko rotira igrača, to nema logike, ni sportsku, niti bilo kakvu drugu. Ovo djeluje ono kao "hajde, nadam se da će ovo upaliti, a ako ne, onda da vidimo ono drugo da upali". Meni je žao naše države jer gubimo rejting, žao mi je nogometa, a najviše momaka koji se ovako blamiraju", rekao je između ostalih Dogan i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mora postojati kontinutet, nisu oni toliko loši, oni igraju u svojim ekipama. Kod Peteva je funkcionisalo, a sada nikako? U čemu je onda problem? Stalno se nešto zamagljuje, daju se neke bombastične izjave, a ništa konkretno se ne vidi na terenu.

Večeras je ovo veliko razočarenje i pokazatelj da gubimo i nadu, a kada izgubite nadu, izgubili ste sve. A kako se nadati kada se Luksemburg poigrava sa nama, smiju nam se pojedini njihovi igrači. Ovo nije struka, ovo krši pravila struke i dobijemo ovo što smo dobili, to je posljedica."

Top Komentari

Gr0hot
jbt svinjski terma
0 1
user1676370670
Pitaj Dodika i Vicu sto je to tako...Vahu ispalise.Krunic igra svaku petu utakmicu..Kad mu se digme...Cirkus
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi