Edin Džeko jasan nakon Lihtenštajna: Neka ovo bude neki novi početak

Kapiten reprezentacije BiH

Edin Džeko jasan nakon Lihtenštajna: Neka ovo bude neki novi početak

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu od 2:1 protiv Lihtenštajna u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi od dva gola naše reprezentacije postigao je kapiten Edin Džeko.

Upravo Džeko je nakon utakmice dao svoj komentar.

"Poslije tri poraza sigurno da bilo kakva pobjeda dobro dođe. Možda i vi i mi, svi smo očekivali sa više golova razlike, ali na kraju krajeva i ova utakmica danas je pokazala da ne možeš nikoga pobijediti lagano."

Novi selektor je tu, došlo je do nekih promjena?

Oglasi

"Slažem se sa selektorom, treba to sve gledati malo pozitivnije. Konkurenti su izgubili, mi smo pobjedili. Radimo sa novim selektorom tri ili četiri treninga. Igrali smo neki i u nedelju. Nadam se da će nam ova pobjeda dati malo samopouzdanja. Vidjelo se da nam toga fali, pogotovo sa loptom. Oni su stajali nazad cijelu utakmicu. Oni su igrali samo na faul, pa leže pet minuta. Usporili su dosta igru, mi smo se previše uklopili u njihov ritam."

Utakmica sa Islandom je naredna.

"Nek ovo bude neki novi početak, tri boda i sigurno da moramo znat da to mora ići mnogo bolje. Igramo u gostima na Islandu i neće to biti laka utakmica. Sigurno da će biti teška utakmica, ali eto nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti i sigurno da je ta utakmica ključna za daljnji tok kvalifikacija."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Važna pobjeda zbog "glave"

Hoće, ova pobjeda je bitna s te neke strane glave. Bilo je malo i taj gol što smo primili, eurogol. Možda taj zadnji prekid je bio kritiča, a osim toga nisu nam zaprijetili."

Top Komentari

user1659354598
Dabogda vam Island 7 dao **** vas mrtvi otac,gore reprezentacije nismo imali nikada
2 1
user1676580483
Dzeko kralju nas hvala ti za sve ucinjeno hvala ti sto si jos uvjek tu mozda u najtezem vremenu za relrezentaciju mnoge turbulencije sa selektorima savezom ali ti si tu nosis ovo sve hrabris mlade igrace Bosna se ponosi tobom i kao sto kazes neka ovo bude novi pocetak joj kakvi smo samo negativa budimo jaki kad je tesko i ici ce to nabolje
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi