Ima gorih i od nas: Neviđena blamaža Fudbalskog saveza Grčke pred okršaj s Gibraltarom

Ne poznaju pravila dovoljno dobro

Ima gorih i od nas: Neviđena blamaža Fudbalskog saveza Grčke pred okršaj s Gibraltarom

Endin Čaušević

Reprezentacija Grčke pobijedila je u nedjelju na svom terenu Gibraltar s ubjedljivih 5:0, ali sve to je palo u drugi plan nakon što se saznalo kakvu blamažu je napravio Fudbalski savez te zemlje pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Grci su uspjeli da dođu do važna tri boda s kojima su ostali izjednačeni s drugoplasiranom Nizozemskom s po devet bodova i imat će priliku do kraja kvalifikacija da se bore za mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Gostovanje Gibraltara za selekciju Grčke je bio lagan zalogaj i uspjeli su bez nekoliko važnih prvotimaca da ubjedljivo slave sa 5:0.

Po dva gola u ovoj utakmici zabili su Mavropanos i Masouras, dok se u listu strijelaca upisao i Pelkas. No, sve to palo je u drugi plan nakon što je otkriveno kakvu blamažu je napravio FS Grčke.

Selektor ovog tima Gustavo Poyet nije računao na trojicu standardnih prvotimaca u ovom meču jer su oni bili u potpunosti van konkurencije, a kada su iz FS Grčke objasnili zašto niko nije mogao da vjeruje.

Oglasi

U pitanju su Tsimikas, Mantalos, Kourbelis i Siopis koji nisu bili uopšte u sastavu, a kasnije je otkriveno da je to zbog suspenzije zbog žutih kartona, no ispostavilo se da se radi o nevjerovatnom kiksu.

Grci su mislili da oni ne mogu igrati jer imaju po dva žuta kartona, ali su pogriješili. Tsimikas, Mantalos, Kourbelis i Siopis su mogli igrati jer suspenzija stupa na snagu tek kada igrač dobije tri žuta kartona.

Poyet je mogao računati na ove igrače u duelu protiv Gibraltara, ali se on nadao da će oni "očistiti kartone" i sigurno je da nije mogao biti sretan kada su mu saopštili da su zapravo napravili grešku i da njima još uvijek prijeti suspenzija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grčku u oktobru očekuju dva izuzetno teška meča. Prvi će gostovati selekciji Irske 13. oktobra, dok će tri dana kasnije na svom terenu ugostiti selekciju Nizozemske.

Nadati se da će Grci ponovo proučiti UEFA-ina pravila kako ne bi pravili takve kardinalne greške pred mečeve u kojima im je svaki bod itekako važan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi