Gattuso praktično potvrdio veliko pojačanje Napolija

"Kada dođe onda ćemo pričati..."

Gattuso praktično potvrdio veliko pojačanje Napolija

Napoli je večeras na stadionu Luigi Ferraris savladao Genou i trenutno sa 51 bodom drži petu poziciju u Seriji A, poziciju koja vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

Trener Gennaro Gattuso je bio zadovoljan nakon gostujućeg trijumfa od 1:2, ali nakon utakmice nije govorio samo o igri svog tima i rezultatu. Očekivano, nije mogao izbjeći pitanja o transferima.

Vjeruje se da će napadač Napolija Milik napustiti San Paolo pošto je odbio produženje ugovora, te da će pojačati Atletico Madrid ili Juventus. Sa druge strane, navijači željno iščekuju dolazak mladog špica Lillea Victora Osimhena.

Podsjetimo, već neko vrijeme se špekuliše da je sve dogovoreno sa Osimhenom i da će Nigerijac stići za 80-ak miliona eura. Gattuso je nakon večerašnje utakmice praktično potvrdio da Osimhen dolazi.

Prvo je Gattuso govorio o mogućem odlasku Milika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Teško da ćemo pronaći bolju devetku za nas. Kada fudbaler misli da je jedan ciklus završen ili kada želi promjenu atmosfere, morate ga saslušati... Moramo poštovati želje igrača", izjavio je Gattuso pa dobio pitanje: Da li je Osimhen sličan igrač, može li zamijeniti Milika?

"On je drugačiji fudbaler, ali ne želim o tome pričati. Kada dođe objasnit ću vam šta će se promijeniti", poručio je Gattuso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi