Legendarni italijanski magazin donosi devet priča o Edinu Džeki
Edin Džeko igra sjajnu sezonu, šteta što i saigrači nisu na njegovom nivou.

Čitat ćemo ih u subotu

Legendarni italijanski magazin donosi devet priča o Edinu Džeki

E. Ganibegović

Edin Džeko igra novu sjajnu sezonu. Sve to popratio je ugledni italijanski "La Gazzetta dello Sport", te je Dijamant na naslovnici ove sedmice u sedmičnom magazinu.

Iako će 17. marta napuniti 37 godina, na igrama Edina Džeke se to uopšte ne da primijetiti.

Kapiten Bosne i Hercegovine na svojim leđima nosi Inter kroz ovu sezonu i prava je šteta što većina igrača nije na njegovom nivou.

Na 27 utakmica ove sezone postigao je 11 golova i dodao četiri asistencije. Najzaslužniji je što će Inter drugu sezonu u nizu igrati osminu finala Lige prvaka, kao i što je po drugi put u dvije godine osvojio Superkup Italije.

Ugovor s Interom ističe mu na kraju sezonu, a sve su prilike da će mu viceprvak Italije rado ponuditi novi ugovor i zadržati ga u svojim redovima. To je i zaslužio.

Nije to neopaženo prošlo niti kod italijanskih kolega iz uglednog "La Gazzetta dello Sporta". Ovaj medij svake subote objavljuje sedmični magazin "Sportsweek", a zvijezda ovosedmičnog izdanja je naš Dijamant.

Oglasi

"Ko je star?", stoji na naslovnici magazina uz fotografiju Edina Džeke. U ovosedmičnom magazinu čitat ćemo devet priča o Edinu Džeki.

"Devet načina da se kaže Džeko. Skoro 37 godina i idemo dalje. Golovi, asistencije i savršenstvo nogometne inteligencije. Edin Džeko nije samo centarfor s više od 300 golova u karijeri, već je užitak za oči gledati ga kako igra. Govorimo vam o tome u devet tačaka, devet poput njegovog broja na dresu, jer iza fudbalera stoji čovjek", navodi ugledna Gazzetta u najavi časopisa Sportweek.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, prije nekoliko dana je u Rijadu Edin Džeko bio igrač utakmice u finalu Superkupa protiv Milana, te s jednim postignutim golom u pobjedi od 3:0 značajno doprinio osvajanju novog trofeja.

Tim golom oborio je rekord Cristiana Ronalda - postao je najstariji fudbaler koji je pogađao u finalu ovog takmičenja. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
@realista1982 djeko je karna spram velezovih legendi nemere bolan hamburgerdjija djeko u recencu sa legendama veleza u spici kakve su bili mehmedalija kodro dule bajovic i muharem mujic
1 7
realista1982
Nikada većeg i boljeg na ovim prostorima...Bravo Legendo nasa!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi