Gazzetta dello Sport: Pirlo odabrao Džeku, četiri su razloga!

Dijamant se sprema za transfer karijere?

Gazzetta dello Sport: Pirlo odabrao Džeku, četiri su razloga!

Admin Čaušević

Godine su samo broj. Pokazao je to Edin Džeko i minule sezone u Seriji A sa 16 postignutih golova i 11 asistencija zbog čega ne čudi da je i dalje tražen igrač.

Gazzeta dello Sport u svom današnjem printanom izdanju navodi kako je Džeko postao prva želja Andrea Pirla i sve je izvesniji transfer karijere iskusnog bh. napadača.

Ugledni list piše da će sigurno stići jedan napadač u novi Juventus, a Pirlova želja je kapiten reprezentacije BiH. Četiri su ključna razlika.

Zbog svoje igre leđima bio bi idealna podrška za Cristiana Ronalda, iskusan je, posjeduje zavidnu tehniku i radi puno za tim. Kontakti su već uspostavljeni.

Gazzetta navodi kako se Džeko danas vraća sa odmora iz Hrvatske u Rim nakon čega će uslijediti pregovori oko eventualnog odlaska.

Mogući problem mogla bi biti visina plate. Popularni Dijamant s bonusima na godišnjem nivou u Romi zaradi sedam miliona eura, a Juventus mu namjerava ponuditi manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko je u Italiju stigao 2015. godine, nekoliko sedmica nakon što je Pirlo napustio Juventus, ali očigledno da nekada sjajni veznjak izuzetno cijeni kvalitete 34-godišnjeg Sarajlije.

Gazzetta dodaje da Pirlo u vezni red želi dovesti mladog Manuela Locatellija koji je ranije igrao za Milan, ali je prošle sezone eksplodirao u dresu Sassuola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Miralem Messijem dzekson ronaldom
9 0
X_BoSniaN_BuLL_x
Ako ode u juve, nikad vise nebi gledao utakmicu od tebe, nit bi igrao tu, hose samo da te pokvare, bolje odes u neki klub, gdje bi igrao i tu zavrsis Karijeru, sve samo ne juve, nema pogresniji klub od ovog, to je klub za zatvor, nisu dzaba bili u seriji B zbog manipulacije i mfije, pfuuuuuj a ronaldi je sve svejedno, samo da je on najbolji, nemoj takav biti dzeko, budi svoj i posten lik
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi