Spuštena zavjesa na vodeće fudbalske lige: Belgija dala posljednjeg učesnika u Evropi
FOTO: Guliverimage

Odigrano finale play-offa

Spuštena zavjesa na vodeće fudbalske lige: Belgija dala posljednjeg učesnika u Evropi

Haris Zilić

Fudbalska sezona u Evropi je skoro pa završena, a početkom juna ostale su još utakmice play-offa većinom za popunu društva najboljih, ali u Belgiji je danas bilo i finale play-offa za Konferencijsku ligu.

Nakon duge fudbalske sezone u Belgiji, posljednju kartu za Evropu ulovila je ekipa Genta.

Gent je u finalu play-offa savladao Genk rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Hjulsager u 60. minuti utakmice na asistenciju De Sarta.

Poznato je da nakon regularnog dijela prvenstva belgijska liga ide na podijelu na Ligu za prvaka, Ligu za Evropu i Ligu za opstanak.

Genk je igrao Ligu za prvaka i zauzeo peto mjesto, tako da je igrao play-off utakmicu za plasman u Konferencijsku ligu sa pobjednikom iz Lige za Evropu, a to je bio Gent.

Na kraju od jedne poprilično loše sezone Gent je izvukao maksimum i pomalo iznenadio Genk te se plasirao u pretkolo Konferencijske lige.

Oglasi

Prvak Belgije je ekipa Club Bruggea i idu direktno u Ligu prvaka, a viceprvak ekipa Royal Uniona će u pretkolo Lige prvaka.

U pretkolo Evropa lige idu trećepalsirani Anderlecht i četvrtopalsirani Cercle Brugge, a pomenuti Gent će u drugo pretkolo Konferencijske lige.

U ligi za prvaka Antwerp je završio šestoplasirani i nije dobio priliku da igra Evropu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Iz Jupiler lige ispali su RWDM i Eupen, a novi prvoligaši su Beerschot i Dender.

U finalu baraža za popunu Jupiler lige, Kortrijk je savladao Lommel i tako ostao provligaš i naredne sezone, dk Lommel ostaje drugoligaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi