Gattuso otkrio dvojicu igrača kojim nije mogao ništa: "Istrčim maraton, a loptu dodirnem tri puta"

Legendarni Italijan

Gattuso otkrio dvojicu igrača kojim nije mogao ništa: "Istrčim maraton, a loptu dodirnem tri puta"

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso je ljubiteljima fudbala ostao upamćen po svojoj nevjerovatnoj borbenosti. Na svakom meču je svoje tijelo dovodio do krajnjih granica i jednostavno je bio neumoran. Tehnika mu nikad nije bila jača strana, ali bi sve nadomjestio trkom i zalaganjem.

Gattuso je u karijeri osvojio sve što vrijedi. Bio je prvak Evrope s Milanom, dok se sa Italijom popeo na krov svijeta i definitivno je obilježio jednu eru. 

Igrao je veznom redu, nije štedio rivale, a ni sebe. Međutim, protiv dvojice igrača uopšte nije volio. Sam je priznao da su mu oni promijenili poglede na fudbal.

U pitanju su Andres Iniesta i Xavi, legendarni veznjaci Barcelone koji su dominirali fudbalom u periodu od 2008. do 2015. godine. 

"Kad sam imao nekih 27-28 godina, počeli smo igrati protiv Barcelone Xavija i Inieste, Nešto se počelo dešavati sa mnom.", započeo je Italijan te nastavio:

Oglasi

"Trčali smo devedeset pet minuta, istrčao bi maraton svaki put kad sam igrao protiv njih i i loptu bi dotaknuo tri ili četiri puta. Nismo shvatali što nam se dešava."

"Pitali smo se zašto, kad nas je bilo sedam-osam iza lopte i čekalo, nikad nam se lopta ne bi odbila."

"Imali smo četiri defanzivca, oni lažnu devetku, a svugdje su imali brojčanu nadmoć. I počeo sam shvatati zašto nam naš tadašnji mentalitet nije davao rezultate koje smo očekivali" ispričao je čuveni fudbaler Milana.

Zajedno sa Sergiom Busquetsom Xavi i Iniesta se smatraju najboljim veznim redom ikada. Sa Španijom su razmaku od četiri godine osvojili dva Eura i Mundijal te dvije Lige prvaka sa Barcelonom.

Međutim dosta je onih koji će reći da su ih je nadmašio Realov "bermudski trougao" Casemiro - Kroos - Modrić, pogotovo nakon tri uzastopne osvojene Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, tokom igačkih dana i Gattuso je igrao u fantastičnom veznom redu pošto su mu u Milanu saigrači bili legendarni Andrea Pirlo i Clarence Seedorf.

Top Komentari

Pajkan
E to je bio fudbal...nema govora.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi