Nestvaran poraz Juventusa u Genoi
Foto - EPA

Nevjerovatna završnica

Nestvaran poraz Juventusa u Genoi

M. Šljivak

Genoa je u 36. kolu italijanske Serije A savladala Juventus na svom Luigi Ferrarisu s 2:1 u nevjerovatnom meču i ostala je u igri za opstanak.

Domaćem timu ovaj meč je bio biti ili ne biti. Pobjeda im je bila potrebna, a na kraju su došli do velika tri boda u nestvarnoj završnici.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije ponudilo previše. Genoa je bila ta koja je bila ofanzivnija, ali nije bilo velikih šansi.

Vrijedi izdvojiti samo pokušaje Keana na jednoj i Portanove na drugoj strani, ali nakon 45 siromašnih minuta bilo je 0:0.

Drugo poluvrijeme počinje dobrom šansom za Destra, no napadač Genoe se nije dobro snašao u kaznenom prostoru i propala je velika šansa.

Kazna stiže u 49. minuti. Paulo Dybala prekrasno pogađa za prednost gostiju iz Torina od 1:0.

Oglasi

Potom je Juve zatvorio utakmicu. Genoa je izgledala nemoćno, a Stara dama je strpljivo čekala svoju šansu za drugi gol. U 66. minuti blizu je bio ponovo Dybala, ovog puta domaće spšava stativa.

Kean je u 71. minuti promašio zicer. S nekoliko metara nije uspio zabiti pogodak, a zatim nakon toga i Dušan Vlahović baca odbranu domaćeg tima na tlo no promašuje gol.

Nova šansa pred golom domaćeg tima viđena je u 77. minuti. Ponovo je Kean promašio čistu šansu i ostavio je domaću ekipu u igri.

Međutim, Genoa je bila nemoćna u fazi napada. Stara dama je lagano zaustavljala sve protivničke napade sve do 87. minute kada lijepu akciju domaćeg tima pogotkom za 1:1 završava Gudmundsson.

U 88. minuti Genoa propušta veliku šansu. Rabiot pravi veliku grešku, Amiri je sam pred golom, no Szczesny čudesno brani i ostalo je 1:1.

A zatim u nadoknadi ludilo. Kean promašuje prazan gol, a zatim Genoa dobija penal. Criscito je pogodio i donio je pobjedu Genoi od 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 36. kolo:

Genoa - Juventus 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IceTrae
Ovaj Juventus trguje kao da je na livadama premijer lige BiH. Vico bi bio ponosan.
9 0
PapaK
Poslije Atletika iz Madrida i Manchester Cityija najsugaviji klub na svijetu.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije