Jezivi ožiljci na koljenima, nije igrao godinu dana i čini se da više nikad i neće: "Pokušavam..."

Sve bliži odluci da okonča igračku karijeru

Jezivi ožiljci na koljenima, nije igrao godinu dana i čini se da više nikad i neće: "Pokušavam..."

E. Čaušević

Španski fudbaler Gerard Deulofeu početkom prošle godine doživio je tešku povredu koljena zbog koje se još uvijek nije vratio na teren, a u emotivnom intervjuu otkrio je da postoji šansa da čak više nikada ne zaigra fudbal.

Deulofeu je nekada bio velika nada Barcelone i još kao tinejdžer je debitovao za katalonski klub 2013. godine, ali se nije uspio nametnuti u prvoj ekipi.

Nakon što je igrao poprilično zapaženo u Evertonu, Sevilli i Milanu na ljeto 2017. godine iznenađujuće se vratio u Barcelonu, ali samo pola godine kasnije otišao je u Watford. Ovaj 29-godišnjak je trenutno član Udinesea, no prolazi kroz najteži period u životu.

Deulofeu je početkom januara prošle godine doživio tešku povredu koljena jer je pokidao ligamente i iako se očekivalo da će se vratiti na teren početkom ove sezone to se još uvijek nije desilo.

Ovaj 29-godišnjak još uvijek nije zaigrao i van terena je duže od godinu dana, te je nažalost pitanje da li ćemo Deulofeua uopšte više vidjeti na sceni što se tiče profesionalnog fudbala.

Oglasi

On je za španski Jijantes izjavio da prolazi kroz najteži period u životu i da povreda još uvijek nije riješena, te da nažalost ozbiljno razmišlja o tome da završi karijeru i da će konačnu odluku donijeti u narednim mjesecima.

"Ovo je period u kojem sam shvatio da postoji šansa da više nikada neću zaigrati fudbal. Već dugo vremena ne mogu da radim ono što najviše volim. Prošlo je više od godinu dana kako ne igram i ne možete zamisliti kroz šta prolazim", rekao je Deulofeu i dodao.

"Pokušavam sve da zaliječim povredu i da se vratim na teren da ponovo igram fudbal, ali sve se zakomplikovalo. Moram da prihvatim mogućnost da više nikada neću zaigrati što me najviše boli".

"Moram da razmislim o svemu u narednim mjesecima. Stalno razgovaram s doktorima i tražim opciju da se pokušavam vratiti, ali ako to ne mognem onda ću uskoro da saopštim kraj karijere jer neću moći da patim više sebe, porodicu i prvenstveno klub".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Deulofeu s Udineseom ima ugovor do ljeta 2026. godine i klub mu pruža maksimalnu podršku i spremni su da ga čekaju koliko god bude potrebno.

Međutim, on ne želi da im bude teret i u narednim mjesecima nakon što napravi detaljne testove s doktorima odlučit će da li ima šanse da se vrati na teren ili je za njega najbolje da okači kopačke o klin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi