Gasperini priznao kakav poziv je dobio iz Engleske nakon finala: "Tamo nikoga ne poznajem..."

Ponude stižu jedna za drugom

Gasperini priznao kakav poziv je dobio iz Engleske nakon finala: "Tamo nikoga ne poznajem..."

Endin Čaušević

Gian Piero Gasperini s Atalantom je uspio da osvoji trofej Evropske lige, a odmah nakon toga priznao je da na stolu ima ponudu Napolija. No, italijanskog stručnjaka nakon finala kontaktirao je i klub iz Engleske, te je on ponovo javno pričao o tome.

Atalanta je nedavno uspjela da napravi veliko iznenađenje i pobijedi ubjedljivo Bayer Leverkusen sa 3:0 u finalu Evropske lige, te osvoji ovaj trofej.

Za klub iz Bergama ovo je bio jedan od najvećih rezultata u historiji kluba, te potvrda još jedne sjajne sezone pod palicom Gasperinija.

Upravo iskusni trener Atalante našao se u centru pažnje jer je odmah nakon utakmice saopštio da na stolu ima ponudu Napolija koja je za njega itekako primamljiva, ali ju je na kraju očito odbio jer je klub iz Napulja preuzeo Antonio Conte.

Međutim, Napoli nije bio jedini koji je pokušao dovesti trenera Atalante u svoje redove, no čini se da je Gasperini odlučio da bude vjeran ovom klubu

Gasperini je ponovo u medijima pričao o ponudama koje je dobio, te je otkio da je odmah nakon finala stigla ponuda iz Engleske koja ga je itekako iznenadila, ali iskusni trener na kraju je i tu opciju odbio.

Oglasi

"Dobio sam veoma važnu i primamljivu ponudu jednog kluba iz Premiershipa u prethodnim danima koja je za mene bila totalno neočekivana. Ne mogu jednostavno da prihvatim to i napustim Italiju sada jer se ovdje sjajno osjećam i moja budućnost je u Atalanti", rekao je Gasperini i dodao.

"Kada pomislim da idem u inostranstvo, a posebno Englesku onda pomislim 'Oh, kako sjajno, pogledaj atmosferu tamo. Ali, šta ću tamo raditi od ponedjeljka do subote?'. Tamo nikoga ne poznajem i bilo bi mi teško da se naviknem na život u toj zemlji".

Gasperini nije htio da otkrije koji klub ga je kontaktirao, ali je dodao da je ponuda stigla odmah nakon finala Evropske lige.

Međutim, engleski mediji špekulišu da su to vjerovatno bili Chelsea ili Brighton s kojima se Gasperini i ranije povezivao.

No, pored svih tih ponuda koje je dobio u samom finišu sezone Gasperini je jasno pokazao da ostaje vjeran Atalanti, te da još uvijek nema plan da napušta Bergamo što su za ovaj klub sigurno sjajne vijesti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 66-godišnji stručnjak na klupu Atalante stigao je još prije osam godina, a ima ugovor do kraja iduće sezone. No, u Bergamu već su spremili ponudu za nastavak saradnje koju će uskoro ponuditi Gasperiniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi