Gigi Buffon kroz godine i dresove
Foto: Screenshot

Karijera koja traje od 1995. godine

Gigi Buffon kroz godine i dresove

Gianluigi Buffon je debitovao u seniorskom fudbalu u novembru 1995. godine. Skoro 25 godina kasnije, Buffon i dalje brani i apsolutna je legenda italijanskog i svjetskog fudbala.

Jučer je Juventus na svom terenu savladao Torino, rezultatom 4:1, a legendarni Buffon ušao u historiju jer je postao igrač sa najviše nastupa u Seriji A. Jučerašnji protiv Torina je bio njegov 648. u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Gianluigi Buffon je karijeru počeo u Parmi iz koje je 2001. godine prešao u Juventus, a na golu Stare dame je bez prekida stajao od tada do 2018. godine kada se odlučio okušati u PSG-u. Na Parku prinčeva se, međutim, zadržao samo jednu sezonu pošto se ljetos vratio u Juventus.

A 42-godišnji Buffon će na golu Juventusa stajati barem još jednu sezonu, pošto je nedavno produžio ugovor do ljeta 2021. godine.

Bleacher Report je nakon Buffonovog rekorda napravio kratki "uradak", kojeg je izuzetno zanimljivo pogledati.

Riječ je naime o kompilaciji fotografija Buffona i dresova koje je u Seriji A nosio tokom godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mijenjali su se dresovi, stilovi i trendovi, ali je Gigi još tu...

[facebook]https://www.facebook.com/watch/?v=691238355056002[/facebook]

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dino69
Supak
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi