Više nema tajni: Poznat novi klub Giorgija Chiellinija

Odlazi u MLS

Više nema tajni: Poznat novi klub Giorgija Chiellinija

Edmir Škorić

Jedna prekrasna avantura Giorgija Chiellinija u Juventusu je završena i on više neće nositi prepoznatljivi crno-bijeli dres.

Iskusni italijanski defanzivac u Juventus je stigao još 2005. godine iz Fiorentine i sa Starom damom osvojio je apsolutno sve, te vremenom postao jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, ali i ikona navijačima torinskog kluba.

Iako ima još godinu dana ugovora, odlučeno je da ode ovog ljeta kada će napuniti 38 godina. Njegov novi klub više nije tajna - karijeru nastavlja u Los Angelesu FC, članu MLS-a.

"Giorgio Chiellini se pridružio LAFC-u u MLS-u, finaliziran je ugovor. Potpuni dogovor je već postignut, posljednji sastanak će se održati u Londonu sljedećih dana, a ugovori su skoro spremni. Chiellini će letjeti u Los Angeles u narednim sedmicama", napisao je Fabrizio Romano na Twitteru.

Los Angeles FC je lider Zapadne konferencije i jedna od najboljih ekipa u Sjedinjenim Državama, a glavni igrač ovog tima je Carlos Vela.

Chiellini je u 18 godina igranja za Juventus osvojio devet naslova u Seriji A, ima i dva izgubljena finala Lige prvaka, a odigrao je preko 500 mečeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dugi niz godina Chiellini je zajedno s Bonuccijem i Andreom Barzaglijem formirao poznati "BBC" trio, koji se smatra jednim od najboljih odbrambenih blokova u povijesti italijanskog nogometa.

A zanimljivo da je Chiellini najprije trebao da ode u Los Angeles Galaxy, ali na kraju se odlučio ipak da potpiše za gradskog rivala i samo je jedna u nizu velikih zvijezdi koje se na kraju karijere odlučuju za igranje u MLS-u.

Top Komentari

Goran86
Skart MLS zato ameri vole sooker
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi