Još jedna ikona napušta Juventus, ali i Seriju A: Kapiten od ljeta ima novi klub

Seli u SAD

Još jedna ikona napušta Juventus, ali i Seriju A: Kapiten od ljeta ima novi klub

Edmir Škorić

Iskusni stoper Giorgio Chiellini na ljeto napušta redove Juventusa.

Neki italijanski mediji uvjereni su da će Chiellini od ljeta put Sjedinjenih Američkih Država i da će karijeru završiti u MLS-u.

Trener Juventusa Massmiliano Allegri najavio je radikalne promjene za sljedeću sezonu. Paulo Dybala bit će slobodan igrač, a očekuje se da će popis igrača na koje Stara dama neće računati biti prilično dugačak.

Chiellini, koji je dugi niz godina jedan od stubova Juventusove odbrane zajedno s Leonardom Bonuccijem, spreman je da krene u novu avanturu.

Teško će Juventus pronaći pravu zamjenu za jednog od najboljih stopera zadnjih 15-ak godina koji je za Juve odigrao 556 utakmica, što ga stavlja na treće mjesto po broju nastupa u dresu torinskog tima iza Alessandra Del Piera i Gianluigija Buffona.

Chielliniju ugovor ističe u junu 2022. godine i kao slobodan igrač će promijeniti klub, ali još nije poznato u kojem tačno će igrati naredne sezone.

U klub je veteran došao još 2004. godine i sa Juveom je prošao put od Serije B do devet uzastopnih Scudetta, dok je za reprezentaciju Italije odigrao 116 utakmica i zabio osam golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao član Italije osvojio je Evropsko prvenstvo 2021. godine i bio ključan u tome igrajući perfektnu odbranu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Poslije aktivnog igranja generacije Neste,Maldinija i Cannavara zasigurno najjači talijanski stoper,sve do danas.Izvrstan u prostoru,pouzdan,britak,inteligentan,jako brzo donosio odluke.Kompletan igrač,obrazovan talijaski stoper.Kaže se da napad dobija utakmice, a odbrana dobija prvenstva.Ako u Italiji to i za kog vrijedi,onda je za Chiellinija.Svaka čast na karijeri!Ne znam jeli to dobra ili loša vjest za ostale klubove u Serie A,ostaje da se vidi...Forza Milan!
5 0
nerazzurri_internista
Jedan od najprgavijih, najprljavijih i sigurno najboljih stopera koje je Serie A ikada imala. Sretno šampione.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi