Gojković priznao zašto pjeva himnu; Hajradinović otkrio "ključ" uspjeha
Video:Dino Kurbegović

Nakon poraza od Slovačke

Gojković priznao zašto pjeva himnu; Hajradinović otkrio "ključ" uspjeha

Esmer Oštraković, foto: Dino Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U Zenici je slavila reprezentacija Slovačke, a konačan rezultat bio je 2:1.

Iako su naši reprezentativci imali vodstvo, gosti su napravili preokret, te su na kraju ostvarili pobjedu.

Jedan od prelomnih trenutaka desio se sredinom drugog poluvremena kada je crveni karton dobio Renato Gojković.

Upravo ovaj defanzivac dao je izjavu nakon utakmice.

"Imali smo veliku želju, trudili smo se. Iz te velike želje smo imali grešaka. Dok nisam dobio crveni karton mislim da nam nisu stvorili šansu. Mogli smo pobijediti. Krivo mi je zbog crvenog kartona, bilo je iz prevelike želje da dobijem svaki duel."

Govorio je i o pjevanju himne.

Oglasi

"Poseban osjećaj, kako je krenula himna, čuo sam navijače i samo od sebe je krenulo. Stvarno sam se fenomenalno osjećao, dobio sam dodatnu energiju i to mi je potrebno kada se himna izvodi, da pjevam."

Izjavu nakon utakmice i debija dao je i Nermin Zolotić.

"Ponosan sam što sam debitovao. Bilo bi ljepše da je bio pozitivan rezultat. Prvo poluvrijeme i ulazak u drugo poluvrijeme je bilo sasvim dobro. Bože moj idemo dalje, imamo baraž u martu i nadam se da će sve biti dobro."

Nadaš li se novom pozivu?

"Pa vidjećemo, ponosan sam što sam debitovao. Moje je da igram, a na selektoru je da odluči da li sam potreban", rekao je Zolotić.

Oglasi

Za medije je izjavu dao i Hajradinović.

"Ne bih da pričam o kvalifikacijama. Mogu da pričam o ovoj utakmici. Dobro smo stajali na terenu. Nisu nam stvarali šanse. Dali smo taj gol, a li odmah smo primili gol. Primili smo dva jeftina gola. Nemam šta da zamjerim nikom."

Za razliku od utakmice protiv Luksemburga, ovo večeras je bolje izgledalo.

"Utakmica tu prvu ne bih mnogo komentarisao. Više smo bili zajedno danas, trčali smo jedan za drugog, borili se. Mislim da tako treba izgledati reprezentacija. Treba da gledamo baraž, da se spremimo što bolje i da budemo u što boljoj formi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Razgovarate li međusobno, jeste li u kontaktu?

"Naravno, ja što se mene tiče, ostvario sam kontakte sa nekim momcima sa kojim nisam ranije. Ne mogu da kažem za nekoga nešto loše. Samo je pitanje da to na teren prenesemo. Ovo treba prenijeti za mart, zajedništvo nam može nešto donijeti."

Top Komentari

realista1982
Renato je momak iz Tuzle,u Tuzli smo svi isti i svima nam je BiH svetinja bez obzira kako se ko zvao,nedjelimo se mi ali se volimo i poštujemo Ugledajte se svi na to,BRAVO RENATO!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi