Nermin Zolotić na spisku A reprezentacije naše zemlje

Stigao poziv Miloševića u Portugal

Nermin Zolotić na spisku A reprezentacije naše zemlje · Zvanično

Samir Mlaćo

Sada i zvanično. Novo ime na selektoru A reprezentacije naše zemlje je Nermin Zolotić.

Zolotić je dobio poziv nakon što je potvrđeno da za naredna dva kvalifikacijska meča selektor Savo Milošević ne može računati na Adriana Leona Barišića.

Barišić se povrijedio i to je ranije potvrdio Basel, što je šansa za Zolotića koji igra u sjajnoj formi u Portugalu, što je SportSport.ba ranije i najavio.

Njegova Casa Pia je na sredini tabele, a Zolotić je standardan u zadnjoj liniji i često dobija pohvale. Izabran je i među pet najboljih defanzivaca u dosadašnjem dijelu sezone, što je svakako veliko priznanje u veoma jakoj ligi.

"Nikada čovjek ne zna gdje će da mu se sve poklopi kao meni u Portugalu. Liga mi odgovara, lijep je život. Ljudi su puni temperamenta, veliki su profesionalci i sve se na kraju poklopilo.

Hvala Bogu guramo dobro i nadam se da će tako biti i u budućnosti, jer imamo još mnogo utakmica. Svaka utakmica je novi izazov. Mi želimo pokazati da nismo slučajno ovdje gdje smo sada", rekao je Zolotić u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Oglasi

Zolotić je prošao sve omladinske selekcije naše reprezentacije, u šest navrata nosio je dres U-21 reprezentacije, no redovno je izostajao poziv u A selekciju.

Sada je stigao i sigurno je za njega ovo poseban dan.

Raduje to i bh. sportsku javnost jer su gotovi svi priželjkivali poziv Zolotiću, prateći dešavanja u portugalskom prvenstvu.

Sam Zolotić već ranije je isticao da će uvijek biti spreman odazvati se pozivu u reprezentaciju i da bi to bila velika nagrada za njega.

Prije Casa Pie, Zolotić je nastupao u Belgiji, te Hrvatskoj, a ponikao je u FK Željezničar.

Top Komentari

Drakula
Malo jaci od kisele vode smo. Ali vitinke
2 0
Delegat
Zasluzeno i sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti