Gorit će Firenca: Čak 10.000 Napolitanaca dolazi na utakmicu!

Jedan od mečeva odluke

Gorit će Firenca: Čak 10.000 Napolitanaca dolazi na utakmicu!

Teme:

Kod navijača Napolija ovih dana vlada velika euforija jer klub ima šansu da se do kraja sezone konačno dokopa toliko željenog Scudetta. 

Nakon što je njihov klub prije nekoliko dana porazio Juventus na gostovanju sa 1:0 kasnim pogotkom Koulibalyja, šanse da će se na kraju osvojtii Scudetto su se značajno povećale.

Napolitanci su trenutno na samo minus jedan u odnosu na Staru damu, a ovog vikenda će gostovati u Firenci protiv Fiorentine. S druge strane, Juventus ima jedan od najtežih mogućih zadataka jer će gostovati u Milanu kod Intera.

Svi u Napulju se nadaju da će Stara dama kiksati na tom susretu, a to bi trebalo otvoriti put njihovom klubu do prvog mjesta. U tom slučaju bi Napoli pobjedom u Firenci preskočio Juventus na tabeli i imao bi sve u svojim rukama tri kola prije kraja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo zbog važnosti ove utakmice u Firencu dolazi čak 10.000 navijača Napolija kako bi podržali svoj klub u pokušaju da ostvari pobjedu.

Svemu dodajmo da Napoli poslije gostovanja u Firenci igra na domaćem terenu protiv Torina, pa gostuje Sampdoriji i za kraj sezone igra domaću utakmicu protiv Crotonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi