Ne pamti se ovakva bruka slavnog Ajaxa: Otišli su na noge velikom rivalu i doživjeli katastrofu
Nevjerovatan rezultat u velikom derbiju (Foto. EPA)

Feyenoord ih deklasirao

Ne pamti se ovakva bruka slavnog Ajaxa: Otišli su na noge velikom rivalu i doživjeli katastrofu

Midhat Šljivak

Najveći nizozemski klub Ajax očigledno prolazi kroz jako težak period, a dokaz tome je današnji derbi na De Kuip stadionu u Rotterdamu, gdje su se Kopljanici obrukali porazom od Feyenoorda (6:0).

Ajax je danas doživio istinsku bruku. Jedan od najvećih poraza u historiji Kopljanici su doživjeli na gostovanju kod Feyenoorda. Bilo je 6:0.

Amsterdamskom velikanu ove sezone ne ide baš najbolje. Dugo su bili pri samom dnu tabele, na vrijeme su se međutim iščupali i došli su do šestog mjesta, te se bore za Evropu.

Međutim, danas su u Rotterdamu su doživjeli novu bruku. Odavno se ne pamti ovako težak poraz.

Do 34. minute Ajax je imao nulu, ali potom do kraja prvog poluvremena gosti iz Amsterdama primaju čak tri pogotka. Potpuno su nestali s terena u tim trenucima.

Oglasi

Paixao je otvorio seriju golova u 34. minuti za 1:0, minut kasnije Minteh pogađa za 2:0, a treći gol je djelo Hancka u nadoknadi prvog dijela za uvjerljivih 3:0.

Nije Feyenoord stao ni u nastavku već je potpuno ponizio velikog rivala koji nije znao šta ga je snašlo u današnjem meču.

Minteh u 56. minuti zabija po drugi put danas za 4:0, Timber šest minuta kasnije pogađa za 5:0, a Paixao u 66. minuti također postiže svoj drugi gol za uvjerljivih 6:0.

Razlika je lako mogla biti i veća. Imao je Ajax i sreće u pojedinim trenucima, a kako su očajno igrali gosti pokazuje činjenica da su ostali na jednom šutu na gol u ovom meču. Napravili su ga u finišu.

Benjamin Tahirović je učestvovao u ovom meču. Odigrao je svih 90 minuta za Ajax.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 29. kolo:

Feyenoord - Ajax 6:0

Top Komentari

Ende
Realno, veca je bruka bila danas sloga - zeljo ?
1 0
grbavicablues
Ovako će i nama njanje doći slijedeći vikend
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi