Ne pomaže ni Ibrahimović: Šokantan poraz Švedske u ključnoj fazi kvalifikacija
Foto - EPA

Gruzija napravila uslugu Španiji

Ne pomaže ni Ibrahimović: Šokantan poraz Švedske u ključnoj fazi kvalifikacija

M. Šljivak

Reprezentacija Švedske doživjela je večeras šokantan poraz u Batumiju od selekcije Gruzije rezultatom 2:0 i poprilično je smanjila šanse da ostvari direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem Šveđani su bili veliki favoriti pred ovaj meč i očekivala se pobjeda kojom bi napravili još jedan korak ka Mundijalu.

Međutim, uzalud je za Šveđane bio i povratnik Zlatan Ibrahimović. Gruzija je sa dva pogotka Kvartskhelije u drugom poluvremenu došla do pobjede rezultatom 2:0.

Prvo je u 61. minuti ovaj fudbaler zabio za vodstvo od 1:0, a zatim je u 78. minuti završio posao u ovom meču za poprilično šokantan rezultat.

Švedska je i dalje prva kolo prije kraja kvalifikacija sa 15 bodova, ali Španija večeras ima priliku da ih prestigne u slučaju pobjede u Grčkoj.

Pobjednika grupe i direktnog putnika na SP Španci i Šveđani će odlučiti u međusobnom duelu za tri dana.

Sjeverna Makedonija je kao gost pregazila Armeniju sa 5:0 i ostala je u trci za plasman baraž, te sa nestrpljenjem čekaju duel Rumunije i Islanda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Makedonci su odigrali spektakularan meč. Potpuno su razbili Armence, a golove su potizali Trajkovski, Bardhi (x3), te Ristovski. Treba istaći da je Bardhi zabio dva gola udarcima sa 11 metara.

Uvjerljivu pobjedu slavila je Rusija protiv Kipra sa 6:0, dok je Luksemburg kao gost savladao Azerbejždan sa 3:1.

Top Komentari

King_Kenny
...pa ovaj Metuzalem nije u stanju ni Gruziji zabiti gol...samo zauzima mjesto u reprezentaciji nekom mladjem.
2 0
Baboisback
Svedska sa Zlatanom je losija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi