Tajni više nema: Hadžibegić i Martinez odredili sastave za večerašnju utakmicu!

Sve je jasno

Tajni više nema: Hadžibegić i Martinez odredili sastave za večerašnju utakmicu!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras sa početkom od 20:45 u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuje u Portugalu.

Jasno je svima da je domaćin favorit, ne samo na ovoj utakmici, nego općenito u našoj grupi, ali vjerujemo da se Zmajevi neće predati tako lako.

Pozati su i sastavi za večerašnju utakmicu.

Faruk Hadžibegić se odlučio za sledećih 11 igrača:

Šehić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac, Barišić, Dedić, Cimirot, Hadžiahmetović, Stevanović, Džeko, Pjanić

Na prvo gledanje sastava jasno je da se selektor Hadžibegić odlučio da na ovom susretu igra sa tri štopera, a te uloge imat će Ahmedhodžić, Saničanin i Barišić.

Oglasi

Uloge takozvanih ofanzivnih bekova imati će Dedić na desnoj strani koji igra zaista fenomenalno u posljednje vrijeme.

Sa druge strane na lijevom beku igrat će Kolašinac koji je jako dobro odradio svoj posao upravo na ovoj poziciji u prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vezni red činit će Cimirot, Hadžiahmetović i Pjanić, a upravo od ovog posljednjeg se večeras očekuje jedan lucidan potez koji bi možda mogao utakmicu okrenuti u stranu naše reprezentacije.

Napad na večerašnjem susretu predvodi kapiten naše reprezentacije, Edin Džeko, a imat će podršku od Miroslav Stevanović koji će pokušati da iskoristi činjenicu da će zadnja linija Portugala obraćati veliku pažnju na našeg kapitena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je riječ o reprezentaciji Portugala, Roberto Martinez se odlučio za sledećih 11 igrača:

Diogo Costa, Antonio Silva, Ruben Dias, Danilo, Joao Cancelo, Bernardo Silva, Palinha, Bruno Fernandes, GUerreiro, Cristiano Ronaldo i Joao Felix

Top Komentari

Drakula
Sretno Portugal!
2 5
Kugla
Nekad smo se radovali da u grupi imamo Norvesku,Danske pa cak i Belgiju a vec nekoliko godina sa smrdljivim Dzekom plasimo se Andore,Luksemburga,Finske
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi