Hamšik: Moramo zaboraviti Evropa ligu i okrenuti se Seriji A

Kapiten Napolija nakon eliminacije

Hamšik: Moramo zaboraviti Evropa ligu i okrenuti se Seriji A

Fudbaleri Napolija eliminisani su sinoć iz Evropa lige nakon što su pobijedili Leipzig u gostima sa 2:0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz zbog domaćeg poraza 3:1 u prvom meču.

Kapiten italijanske ekipe Marek Hamšik rekao je nakon meča da tim mora brzo zaboraviti ovaj neuspjeh i okrenuti se novim izazovima u Seriji A.

"Učinili smo sve u revanšu da pobijedimo i prođemo dalje. Bili smo bolji od Leipziga, dominirali smo utakmicom i malo nam je falilo da izbacimo domaću ekipu. Šteta je što smo primili treći gol prije sedam dana, jer bi sada slavili prolaz", rekao je Hamšiki nastavio:

"Sada moramo što prije zaboraviti ovu eliminaciju i naše misli usmjeriti prema ligi. Cagliari nas čeka u ponedjeljak".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Napoli će sada sve snage usmjeriti na ligu gdje ima bod više od Juventusa, a naredni protivnik Napolitancima je ekipa Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi