Hamšik se izjednačio s legendarnim Maradonom

Slovak kao Maradona

Hamšik se izjednačio s legendarnim Maradonom

Slovački nogometaš Marek Hamšik priključio se Diegu Maradoni na listi najboljih strijelaca Napolija.

Hamšik je u današnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Torina postigao jedan gol, ukupno 115. u dresu Napolija, a time se izjednačio sa legendarnim Argentincem na vrhu liste najboljih strijelaca u historiji kluba.

Maradonin rekord je datirao od 1991. godine, a s obzirom da Hamšik u posljednje vrijeme pruža odlične partije, samo je pitanje vremena kada će srušiti Malog zelenog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Hamšik brani boje Napolija od 2007. godine kada je stigao iz Brescije. Premda je u prošlosti imao niz ponuda za prelazak u Englesku i Španiju, ostao je vjeran Napoliju u kojem će, po svemu sudeći, i završiti karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi