Napoli iskoristio kiks Intera i preuzeo lidersku poziciju

Serija A, 17. kolo

Napoli iskoristio kiks Intera i preuzeo lidersku poziciju

Fudbaleri Intera su nešto ranije upisali iznenađujući poraz od Udinesea, pa je Napoli dobio priliku pobjedom nad Torinom doći do prve pozicije na tabeli Serije A. Sarrijevi izabranici ovakvu priliku nisu propustili pa su na gostovanju kod Torina slavili laganu pobjedu rezultatom 1:3.

Napoli je furiozno otvorio susret na Olimpijskom stadionu u Torinu i, može se reći, već nakon pola sata igre osigurao pobjedu.

Poveo je Napoli u 4. minuti, kada je Koulibaly odlično reagovao nakon ubacivanja iz ugla. I nakon vodstva napadi Napolija su se nastavili, a Jorginho u 25. minuti odlično upošljava Zielinskog koji pogađa za prednost gostiju od 0:2.

Nije se dugo čekalo na treći gol Napolija, pošto je samo pet minuta kasnije Hamšik rutinski pogodio na asistenciju Mertensa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ubjedljivim vodstvom Napolija se i otišlo na poluvrijeme, a u nastavku Torino uspijeva smao ublažiti poraz i to preko Belottija u 64. minuti.

Napoli je i četvrti put zatresao mrežu Torina, ali je Callejonov pogodak iz 73. minute poništen zbog ofsajda. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa je Napoli slavio sigurnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi