Okršaj bh. reprezentativaca u Turskoj počeo je eurogolom Hajradinovića

Kasimpaša protiv Rizespora

Okršaj bh. reprezentativaca u Turskoj počeo je eurogolom Hajradinovića

Edmir Škorić

U ponedjeljak se igra nekoliko utakmica 18. kola turske Super lige, a od 15 sati svoj duel počeli su Kasimpaša i Rizespor.

Kasimpaša je mnogo bolje ušla u ovaj duel, pa je stigla do vodstva već u 30. minuti. Bh. reprezentativac Haris Hajradinović postigao je fantastičan gol, a moglo je to biti i za 2:0 da prethodno Kara u 16. minuti nije promašio penal za domaće.

Hajradinović kao kapiten predvodi svoj tim, a sa druge strane od prve minute igra njegov kolega iz reprezentacije i bivši veznjak Sarajeva Dal Varešanović.

Radi se o dvojici ofanzivnih veznih fudbalera koji su gotovo ključni za igru svojih timova, a vidjet ćemo ko će od njih na kraju imati više razloga za slavlje.

U ovom trenutku, bez ikakve dileme, Hajradinović ima puno više razloga da bude sretan, mada ima još puno da se igra.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1739294046592409913[/twitter]

Kasimpaša bi pobjedom stigla na osmo mjesto sa 25 bodova i bio bi to sjajan način da se završi 2023. godina, a isti broj bodova trenutno ima i Rizespor na sedmom mjestu.

Na vrhu su Fenerbahče Edina Džeke i Galatasaray sa po 44 boda, a njihov jučerašnji derbi na stadionu Fenera okončan je rezultatom 0:0. Daleko ispod na trećem mjestu je Trabzonspor sa 30 bodova, dok Kayserispor ima 29.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tursko prvenstvo ove sezone izuzetno je zanimljivo, naročito ta borba za titulu između dva najveća tima u zemlji.

Takođe, nama je interesantna i ta borba za titulu najboljeg strijelca jer trenutno po 12 golova imaju Edin Džeko i Mauro Icarid iz Galatasarayja. Gol manje ima Thiam iz Kayserispora.

Top Komentari

Fixa
Momak nepravedno zapostavljen godinama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi