Haris Tabaković je gol-mašina: Nova dva gola u nestvarnom porazu Herthe
Foto: Sebastian Räppold Matthias Koch (Reuters / AFP)

Četiri gola u Cvajti ove sezone

Haris Tabaković je gol-mašina: Nova dva gola u nestvarnom porazu Herthe

Midhat Šljivak

Hertha je u 5. kolu Druge Bundeslige poražena na gostovanju kod Magdeburga nestvarnim rezultatom 6:4, a ponovo je na terenu blistao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Harisa Tabaković koji je postigao dva gola i dodao je asistenciju.

Haris Tabaković je ove sezone rijetka svijetla tačka u ekipi Herthe. Tim iz Berlina je na gostovanju u Magdeburgu doživio četvrti poraz sezone, a nije im bilo dovoljno što je 29-godišnji napadač postigao dva gola i upisao asistenciju.

Dobro je Hertha ušla u meč i u već u drugoj minuti Reese pogađa za vodstvo od 1:0. Radost gostiju je međutim kratko trajala jer je Magdeburg samo pet minuta kasnije preko Gnake izjednačio na 1:1.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu. Tabaković u 22. minuti asistira Winkleru za novo vodstvo Herthe (2:1), no domaći tim u 37. minuti golom Schulera dolazi do novoj izjednačenja (2:2).

Hertha ipak na odmor odlazi vodstvom. Winkler se Tabakoviću odužio za asistenciju, a bh. napadač postiže pogodak za 3:2.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Magdeburg ponovo dolazi do izjednačenja. Ceka je zabio za 3:3.

Šest minuta kasnije Hertha i po četvrti put vodi. Reprezentativac BiH Smail Prevljak je upisan kao asistenc, a pogodak je ponovo postigao Haris Tabaković za vodstvo Stare dame od 4:3.

Tim iz Berlina je tu stao i za samo 10 minuta dopušta preokret Magdeburgu. Bell Bell u 58. i El Hankouri u 68. minuti donose Magdeburgu preokret i vodstvo od 5:4.

Tačku na ovaj meč stavio je Arslan pogotkom za konačnih 6:4 u 93. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Herthi je ovo četvrti poraz u pet utakmica ove sezone. Stara dama je tek 16. na tabeli s tri boda, a Tabakoviću je ovo bio četvrti pogodak u Cvajti ove sezone.

Smail Prevljak je šansu za igru dobio u drugom poluvremenu umjesto Winklera.

Top Komentari

dragonBH
Gdje je clanak o Demirovicu?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti