Jedan od najboljih igrača napušta Fener, karijeru nastavlja u engleskoj Premier ligi

Vraća se na Otok

Jedan od najboljih igrača napušta Fener, karijeru nastavlja u engleskoj Premier ligi

E. Škorić

Iako se prelazni rok uskoro zatvara, neki klubovi nastavljaju aktivno raditi na jačanju svojih redova. Prema posljednjim informacijama, engleksi klub Nottingham Forest je bluzu dogovora sa turskim klubom Fenerbahče za dolazak belgijskog napadača Michyja Batshuayija (29).

Batshuayi je 2022. godine došao u Fenerbahče i uspio je ostvariti dobru statistiku jer je na 38 utakmica postigao 22 gola.

Nottingham Foreset bit će njegov treći klub za koji će igrati u engleskoj Premier ligi, nakon što je prethodno nosio dres Chelseaja i Crystal Palacea.

Očekuje se da će Fenerbahče prodajom belgijskog reprezentativca dobiti 10 miliona eura. Njegovim odlaskom ostat će više prostora za bh. reprezentativca Edina Džeku.

Na poziciji centralnog napadača Fener će uz Džeku imati jedino još Joshuu Kinga, ali naravno bh. napadač će voditi glavnu riječ u ovoj sezoni i bit će u vrhu napada u svim važnijim utakmicama.

Oglasi

Do sada je Edin igrao kao starter u mečevima turske Super lige, dok je trener Ismail Kartal više koristio Batshuayija u mečevima kvalifikacija za Konferencijsku ligu, dok je Edin uglavnom ulazio sa klupe.

Turski velikan je ovog ljeta doveo neke vrhunske igrače kao što su Rodrigo Becao iz Udinesea, Edin Džeko iz Intera, Dominik Livaković iz Dinama, Fred iz Manchestesr Uniteda, Sebastian Szymanski iz Dinamo Moskve te Cengiz Under iz Marseillea.

Klub se također odrekao nekih bitnih igrača. Prije Batshuayija, otišli su Bruma, Atilla Szalai, Mergim Berisha i Arda Guller, koji je za 20 miliona eura potpisao za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Narednu utakmicu Fener igra već u četvrtak, kada će gostovati Twenteu u revanšu play-offa Konferencijske lige. Prvu utakmicu slavio je sa 5:1 u Istanbulu.

U prvenstvu je Fener sjajno krenuo, ostvario dvije pobjede, a Edin postigao tri gola. U Istanbulu devet godina čekaju na titulu i nadaju se da je najzad došlo vrijeme da se prekine post dug gotovo deceniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije