Karizmatični Lalatović je u Premijer ligi BiH pronašao novog Haskića, već ga je i doveo

Kaže da je riječ o sjajnom napadaču

Karizmatični Lalatović je u Premijer ligi BiH pronašao novog Haskića, već ga je i doveo

A. Čaušević

Nenad Lalatović je jedan od najboljih trenera u Srbiji, ali je zbog svog karaktera i stava "bez dlake na jeziku" jako interesantan medijima.

Lalatović se prije nekoliko sedmica vratio u Radnički iz Niša gdje su u međuvremenu stigla dva fudbalera iz Premijer lige BiH.

Prvi je potpisao Aleksandar Pejović, povratnik iz Sarajeva, a prije nekoliko dana svoj potpis je stavio i Miljan Škrbić, dosadašnji fudbaler Zrinjskog.

Lalatović je Škrbića uporedio s Nerminom Haskićem koji je prije dvije godine bio prvi strijelac prvenstva Srbije sa 24 postignuta gola.

"On će biti novi Nermin Haskić. Sjajan napadač, baš po mom ukusu. Bio je na korak od Partizana pre godinu dana, hvalio ga je Savo Milošević, a ja sam ubjeđen da će ovdje pokazati sav svoj potencijal, koji je ogroman", rekao je Lalatović.

Inače, u nekoliko posljednjih dana se spominje da će 43-godišnji karizmatični trener napustiti Radnički zbog bogate ponude iz Saudijske Arabije, ali do toga za sada nema ništa.

"Ja imam tu ponudu iz Saudijske Arabije i to nije tajna. Ali još nisam ništa dogovorio. A ako se dogovorim to će biti milionski ugovor, koji ja i moj stručni štab prosto nećemo moći da odbijemo. Želim da poručim navijačima Radničkog da ne treba da brinu. Ako se i desi da odem, ovde je već formiran sastav koji će biti u vrhu srpskog fudbala. Doveli smo ozbiljne igrače, kojima su zagarantovani odlični uslovi", rekao je Lalatović te nastavio:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"To im garantujem ja, to im garantuje i Ivica Tončev, koji je prema mom mišljenju najmoćniji i najsposobniji čovjek u srpskom fudbalu, uz Galeta Obradovića. U Radničkom su plate u dan i sve što sam ja dogovorio sa igračima, Ivica Tončev će ispoštovati. Radnički više nema dugove, Ivica Tončev je napravio giganta i jedan je od najstabilnijih klubova u zemlji, koji u svakom trenutku može da pokaže svoje papire."

"A sjetite se kako je bilo prije njegovog dolaska u Niš. A da ima bilo kakvih dugova, vjerujte mi da bi mu odmah skinuli glavu. Dakle, još jednom želim da poručim svima kojima je Radnički na srcu, da smo napravili izuzetan tim i da će on biti u stanju da ispuni zacrtane ciljeve, bio ja tu ili ne. Ja mnogo volim Radnički, u ovom prijelaznom roku sam do sve od sebe da napravimo sjajan tim i mislim da sam u tom uspio", završio je Lalatović.

Top Komentari

MaDaj
Juce isti “novinar”… “ Naime, danas je potvrđeno da je Lalatović napustio trenersko mjesto Radničkog što je šokiralo čelnike ovog kluba.”
5 0
Husrefbeg22
"... formiran sastav koji ce biti u vrhu srpskog fudbala" . Novinari sportsport.ba konstantno mijesaju etnicki i geografski pojam. Srpski je etnicki pojam u smislu da u cijeloj ligi Srbije igraju samo etnicki Srbi. Ali, posto u Srbiji zive i drugi narodi te u ligi igraju i igraci drugih etnickih naroda onda je to liga Srbije ili srbijanska liga. Dakle treba biti u citiranoj recenici "... u vrhu srbijanskog fudbala".
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije