Hazard je majstor, ali šteta što nema s kim da igra

Teško ga je zaustaviti kada se razigra

Hazard je majstor, ali šteta što nema s kim da igra

Eden Hazard je, bez dvojbe, jedan od najboljih tehničara u današnjem fudbalu i nekako se čini da u Chelseaju od svojih saigrača ne dobija adekvatnu podršku.

Fantastični Belgijanac sa loptom zna baš sve, a kada se razigra na terenu jednostavno je nezaustavljiv za svoje čuvare, ko god stajao sa druge strane.

Tako je na nedjeljnoj utakmici protiv Liverpoola Hazard imao svoj trenutak magije. Početkom drugog poluvremena, Belgijanac se 15-ak sekundi poigravao sa odbranom Liverpoola i na kraju uspio i šutirati iz teške pozicije.

Ovaj snimak može biti dokaz napisanog u prvoj rečenici. Interesantno je vidjeti kako mu se nijedan saigrač nije ponudio, osim Bakayoka čija je uloga u ovoj akciji skoro i nebitna. U jednom trenutku je mogao dodati loptu do Fabregasa, ali ovaj nije pokazao nikakvu ambiciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se, posebno ove sezone, često oslanjao na individualni kvalitet Edena Hazarda koji možda broji i posljednje dane na Stamford Bridgeu. Većina tima je zakazala, a prava je šteta što je Hazard nekada morao igrati doslovno sam.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi