Higuain zbog transfera u Chelsea propušta Superkup protiv Juventusa?

Argentinac na raskrsnici

Higuain zbog transfera u Chelsea propušta Superkup protiv Juventusa?

Argentinski napadač Gonzalo Higuain trebao bi propustiti susret Superkupa Italije u kojem se sastaju Milan i Juventus.

Ovu informaciju prenio je danas italijanski Sky Sport koji poručuje da je razlog zbog kojeg će Higuain propustiti ovaj susret transfer u Chelsea.

Podsjetimo, Argentinac se od početka zimskog prelaznog roka povezuje sa odlaskom na Stamford Bridge stadion, a prije nekoliko dana je čak i trener Milana Gennato Gattuso otkrio kako Argentinac želi otići u London.

Inače, isti izvor prenosi da će ga u napadu protiv Juventusa zamijeniti Patrick Cutrone. Susret Superkupa Italije na rasporedu je sutra od 18.30 sati na King Abdullah stadionu u Jeddahu.

Zamjena za Higuaina trebao bi biti Piatek

Uprava Milana već traga za zamjenom za Higuaina. Prema posljednjim vijestima iz Italije, klub bi mogao da angažuje Poljaka Krzysztofa Piateka, koji je navodno izrazio želju da obuče dres Rossonera.

Radi se o igraču koji je eksplodirao u napadu Genoe i ove sezone je zabio 13 golova u Seriji A, te se već povezivao s nekoliko evropskih velikana, pa su male šanse da će ostati u Genoi.

I sam Poljak je, dakle, spreman da ide u Milan, a Sport Mediaset navodi da je ključno to što je 23-godišnjaku zagarantovano startno mjesto u napadu.

U Interu, Juventusu i Real Madridu također žele mladog napadača, no on je svjestan da bi u tim klubovima uglavnom bio druga ili čak treća opcija u napadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, ono što uvijek stvara probleme Milanu posljednje vrijeme je financijski fair-play. Pitanje je na koji način bi klub usppio da kupi Piateka. Uglavnom se to radi tako što igrač dođe na posudbu za manju svotu novca, a onda kroz neki period Milan otkupi igračev ugovor.

Genoa za talentovanog Piateka traži 50 miliona eura, pa ostaje da vidimo hoće li klubovi postići dogovor.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi