Dobre vijesti za Hajduk i Dinamo, a očajne za Rijeku: Prvo ime lidera mjesec dana van terena
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Janković povrijeđen

Dobre vijesti za Hajduk i Dinamo, a očajne za Rijeku: Prvo ime lidera mjesec dana van terena · Saznajemo

M. Šljivak

HNK Rijeka vodeći je tim prvenstva Hrvatske, ali u narednih mjesec dana tim Željka Sopića bit će bez jednog od glavnih igrača Nike Jankovića.

Sjajni fudbaler HNK Rijeka Niko Janković propustit će narednih mjesec dana sezone. Kako saznaje SportSport, 22-godišnjak je ima oštećenje gležnja koje je zadobio u jučerašnjem meču s Goricom i morat će na pauzu.

Janković je prvenstveni meč napustio u 33. minuti nakon jednog žestokog starta protivničkog fudbalera. Vidljivo je bilo da Niko ne može stati na nogu, a pregledi su rekli da mora na pauzu.

On je odmah nakon utakmice otišao na preglede u Zagreb. SportSport saznaje da vezista Rijeke ima oštećenje gležnja i ligamenata, a i sam zglob je malo pomjeren.

Pukom srećom je izbjegnuta teža povreda. Lako je moglo doći do pucanja fibule, što bi značilo višemjesečnu pauzu i oporavak. Ovako će vodeći tim hrvatskog prvenstva bez Jankovića biti oko mjesec dana.

Oglasi

Tačan stepen povrede bit će utvrđen na dodatnim pregledima koji su zakazani po povratku u Rijeku.

Niko Janković ove sezone igra zaista odličan fudbal u dresu tima s Rujevice. U prvenstvu je odigrao 21 meč i ima učinak od sedam pogodaka i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On je u klub stigao proteklog ljeta iza zagrebačkog Dinama, a bh. javnosti je postao poznat nakon fenomenalnih nastupa u dresu Zrinjskog.

Izostanak Jankovića u narednom periodu je svakako loša vijest za Rijeku koja predvodi HNL s 47 bodova, ali neće biti previše krivo rivalima Hajduku i Dinamu koji su prva pratnja.

Top Komentari

Frane
Nabijem na k. svakog kome takve stvari izazivaju sreću.
1 0
Frane
Ajmo se na trenutak sjetiti kako su plođeni Vehabovića nazivali boljim igračem od Jankovića.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi