HNS donio odluku o grbu, ali i o domaćinu prve utakmice u kvalifikacijama za EP
U Hrvatskom nogometnom savezu odustali su od ideje da promijene grb, iako su prethodno raspisali konkurs

HNS donio odluku o grbu, ali i o domaćinu prve utakmice u kvalifikacijama za EP

E. Škorić

Hrvatski nogometni savez je na sjednici Izvršnog odbora u hotelu Westin u Zagrebu danas donio odluku da neće mijenjati grb.

Nedavno je HNS raspisao javni konkurs za dizajn grba, ali je odustao od mijenjanja istog, pa će se zadržati na prepoznatljivom grbu koji ga krasi već godinama.

"Zaključeno je kako nijedno pristiglo rješenje ne bi predstavljalo poboljšanje u odnosu na postojeći grb te se on neće mijenjati za sljedeći natjecateljski ciklus. HNS se zahvaljuje svim autorima na uloženom vremenu i trudu", saopćili su iz HNS-a.

Još je odlučeno i gdje će se igrati prva domaća utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Domaćin utakmici protiv Azerbejdžana 21. marta bit će Maksimir u Zagrebu, a pored Azerbejdžana u grupi s Vatrenima su još Wales, Slovačka, Mađarska i Hrvatska.

Top Komentari

vozdra
Cuj..... u grupi sa vatrenima i Hrvatska..
18 1
Ziky
u grupi s Vatrenim su još vels slovačka mađarska i HRVATSKA....bogati jesu oni to poslali 2 reprezentacije
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi