Najveći skandal ikad u selekciji Hrvatske: Dalić je samo odmahnuo rukom i odmah pokazao ko je šef!

Selektor Vatrenih nije paničio

Najveći skandal ikad u selekciji Hrvatske: Dalić je samo odmahnuo rukom i odmah pokazao ko je šef!

Admin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske je pod vodstvom Zlatka Dalića ostvarila najveće uspjehe u svojoj historiji. Dvije medalje sa svjetskih prvenstava i finale Lige nacije govore za sebe. Iako se znao pronaći u određenim problemima iskusni trener bi obično znao povlačiti prave poteze. Ne bi paničio kad bi mu bilo najteže kao što je slučaj sa najvećim skandalom u historiji Vatrenih.

Dalić je reprezentaciju Hrvatske preuzeo pred kraj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Iznenada je dobio priliku i maksimalno je iskoristio.

Trener Rođen u Livnu na klupi Vatrenih sjedi i šest godina kasnije te ne dozvoljava da izgubi kontrolu u svlačionici, a svi oni koji odstupaju od pravila ponašanja bivaju eliminisani iz selekcije.

Možda i najveći skandal u reprezentaciji Hrvatske desio se na Mundijalu u Rusiji i to na utakmici protiv Nigerije. Neslavni protagonist bio je današnji napadač Hajduka, Nikola Kalinić.

Kalinić je odbio da uđe u igru protiv Nigerije u samom finišu utakmice. Smatrao je da mu pet minuta za igru koliko mu je želio dati Dalić nije dovoljno i nije želio da uđe.

Oglasi

Argentinski TyC Sport je objavio i reakciju Dalića koji uopšte nije paničio nakon što mu je pomoćnik Ivica Olić kazao kako Kalinić ne želi u igru, već je samo odmahnuo rukom.

Povukao je odmah Livnjak drugog aduta te je u igru ubacio Pjacu, dok je Kalinić ostao mirno sjediti na klupi. Tu situaciju možete pogledati ovdje.

Dalić uopšte nije paničio kad je Kalinić rekao da ne želi ući u igru

Vatreni su na kraju došli do finala i izgubili su od Francuske Nekoliko mjeseci kasnije Kalinić je progovorio o svemu. Bilo je to kada je potpisao za Atletico Madrid.

"Bila je to stvar selektora koji nije htio računati na mene na Svjetskom prvenstvu", kazao je napadač te otkrio zašto nije želio ni uzeti medalju koju mu je u Split donio jedan od saigrača.

"Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske", kratko je objasnio Kalinić.

Oglasi

Svojim potezom sa Kalinićem Dalić je praktično svima očitao lekciju šta čeka one koji ne igraju po pravilima i jednostavno nije dozvolio da mu se naruši autoritet.

To je na svojoj koži nakon Evropskog prvenstva 2021. godine najbolje osjetio i Ante Rebić koji je kritikovao selektora nakon eliminacije protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Današnji napadač Bešiktaša je naveo da je reprezentacije s*anje i da je trebao neko ko će znati voditi talentovanu generaciju poslije čega Dalić više nije pozivao među Vatrene.

Dalić je do sada Hrvatsku vodio na čak 80 utakmica. Naredni veliki izazov za njega je svakako Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Ugovor s HNS-om mu traje do jula 2026. godine.

Top Komentari

ljoze_ono_na
Jao skandala, dobro nisu ugasili reprezentaciju nakon ovog.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi