Navijači Hrvatske oduševljeni: Poznato u kojim dresovima Vatreni igraju protiv Španije

Vjeruju da im donose sreću

Navijači Hrvatske oduševljeni: Poznato u kojim dresovima Vatreni igraju protiv Španije

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak igra protiv Španije utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Hrvatska nije oduševila svojom igrom u grupnoj fazi, ali kada je to bilo najpotrebnije u posjlednjem kolu uspjeli su da pobijede Škotsku sa 3:1 i plasiraju se u nokaut fazu ovog takmičenja.

Međutim, Vatrene već u prvoj rundi nokaut faze očekuje težak posao jer igraju protiv selekcije Španije na Parken stadionu u Kopenhagenu.

No, ono što raduje hrvatsku reprezentaciju jeste činjenica ni da Crvena furija nije baš blistala u grupnoj fazi. Španci su remizirali protiv Švedske i Poljske da bi u zadnjem kolu pobijedili Slovačku i plasirali se dalje.

Utakmica između Hrvatske i Španije igra se u ponedjeljak od 18 sat, a Hrvati će imati ulogu domaćina u ovoj utakmici.

Navijače u Hrvatskoj zanima u kojim dresovima će igrati njihova selekcija i mnogi se nadaju da to neće biti prva garnitura, odnosno popularne "kockice".

Oglasi

Naime, Hrvatska je na Mundijalu u Rusiji skoro sve mečeve u nokaut fazi igrala u tamnim dresovima i dogurali su čak do finala. Navijači vjeruju da im ovi dresovi donose sreću i glavno pitanje je u kojim dresovima će igrati protiv Španije.

Na to pitanje stigao je i odgovor koji je oduševio navijače Hrvatske jer će igrati zaista u crnim dresovima za koje misle da im donose sreću. Hrvati u opciji imaju dres s kockicama koji je crvene i bijele boje, ali ne mogu igrati u njemu.

Navijači oduševljeni: Brozović pokazao u kakvim kopačkama će igrati protiv Češke

Naime, s druge strane Španci u opticaju imaju crvene i bijele dresove i po UEFA-inim pravilima Hrvati ne mogu igrati u prvoj garnituri dresova iako imaju ulogu domaćina jer se ova garnitura podudara s obje opcije dresova Španije.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, poznate su i kvote za okršaj između Hrvatske i Španije. Sjajnu ponudu za meč koji se igra u ponedjeljak nudi kladionica MaxBet, a kvote možete pogledati OVDJE.

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

Handofsibir
Koliko me pamcenje sluzi u crvenim kockicama oni pobijedise skotsku, s crnim se dosad nisu proveli na euru
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi