Saigrač iz Juventusa otkrio tajnu uspjeha: Jede samo tri vrste hrane i pije tri litre vode

Upozorio Belgijance da će biti motivisan

Saigrač iz Juventusa otkrio tajnu uspjeha: Jede samo tri vrste hrane i pije tri litre vode

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je i na ovom Evropskom prvenstvu pokazao da je i dalje jedan od najboljih igrača na svijetu.

Ronaldo ima već 36 godina, ali zaista igra na nevjerovatnom nivou i najzaslužniji je što je Portugal uspio da se plasira u osminu finala ovog takmičenja.

On je najbolji strijelac dosadašnjeg izdanja Evropskog prvenstva jer je zavio već pet golova, te je odgovorio na kritike pred Euro koje su govorile da više nije u pravoj formi i da je njegovo vrijeme prošlo.

Portugal u osmini finala očekuje izuzetno težak posao jer će igrati protiv Belgije koja je oduševila u grupnoj fazi, te su očekivano jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje.

Međutim, sve dok imate Ronalda u ekipi onda možete očekivati pobjedu. O ovom meču govorio je njegov saigrač iz Juventusa, Daouda Peeters, koji je dao izjavu za belgijske medije.

Ovaj Belgijanac inače igra za rezerve Juventusa, ali je imao priliku prethodnih sezona da trenira s prvotimcima ovog kluba. Naravno, Ronaldo je na njega ostavio poseban utisak.

Oglasi

Peeters je otkrio da je oduševljen kako Ronaldo vodi računa o svom tijelu, te da uvijek jede istu hranu kada je s igračima Juventusa.

"On uvijek jede isto, a to su brokule, piletina i riža. Pije tri litre vode i ne konzumira Coca-Colu. Cristiano želi uvijek da pobjeđuje i to ga gura sve dalje i dalje. Tjera i mlade igrače da rastu s njim i zaista nas u sve uključuje", rekao je Peeters i dodao.

"Vježbe koje radi ne radi iz toga da bi se naslađivao nekome zbog izgleda, već svoje tijelo vidi kao instrument za rad. Ne stoji Ronaldo ispred ogledala jer nema vremena za to. Kada je u klubu uglavnom uvijek samo trenira".

"To je čovjek koji zaista živi za svoj posao i daje od sebe svaki put sve više i više. Jako je drag momak, ali također fudbal shvaća veoma ozbiljno i samo o tome priča. Siguran sam da će protiv Belgije biti veoma motivisan".

Iako ima već 36 godina Ronaldo je u fantastičnom fizičkom stanju i tome je posvećen godinama zbog čega je i uspio postati jedan od najboljih igrača svih vremena i ostvariti nevjerovatne uspjehe.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, Portugal osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Belgije. Sjajnu ponudu za meč koji se igra 27. juna nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

DamirS
Sve je to ok ali ne slažem se sa konstatacijom da je on najzaslužniji za uspjehe Portugala. Protiv Mađara se nije vidio dok Guerrero nije dao gol za vodstvo i dok nisu dobili penal pred kraj. Protiv Nijemaca je samo ugurao loptu preko crte a protiv Francuza opet 2 penala. U igri se on skoro i ne vidi a bere plodove onoga što mu saigrači namjeste.
7 10
BlueBoys
Kako se zove Drakula koji je vegetarijanac? ..... Brokula....
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi