Prije tri dana debitovao, a danas branio meč života: Ovo je za mog pokojnog oca, ispunjen mu je san

Grbić branio u odlučujućoj utakmici Hrvatske

Prije tri dana debitovao, a danas branio meč života: Ovo je za mog pokojnog oca, ispunjen mu je san

E. Čaušević

Hrvatska je danas na svom terenu pobijedila Rusiju sa 1:0 i direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

U odlučujućoj utakmici koja se igrala na Poljudu reprezentacija Hrvatske slavila je sa 1:0 i došla do prvog mjesta u grupi, dok je Rusija završila druga i ide u baraž.

Hrvati su danas imali nevjerovatnu podršku na prepunom stadionu u Splitu iako je kiša padala tokom cijele utakmice.

Igrači Hrvatske su s navijačima znali kako da proslave veliku pobjedu i plasman na novo takmičenje. Nakon utakmice oglasio se i golman domaće selekcije Ivo Grbić koji je dobio šansu da brani u ključnoj utakmici.

Za Hrvatsku je debitovao prije tri dana protiv Malte, a nakon meča poručio je da ovu pobjedu posvećuje svom pokojnom ocu.

"Novi sam u reprezentaciji i hvala selektoru na povjerenju. Vjerujem u sebe i znao sam da mogu da pomognem ekipi. Dao sam ekipi sigurnost kada sam dočekao tu jednu odbranu i kasnije sam imao mirnoću u svom nastupu. Imamo vrhunske igrače, treba im dati samo tu sigurnost i onda nam je samo nebo granica", rekao je Grbić i dodao.

"Ovu pobjedu posvećujem svom pokojnom ocu. Znam da je sanjao ovo cijeli život, ne bih htio isticati sebe, ali je on to sanjao i danas mu se ostvarilo, te se nadam da je sretan gore na nebu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poručio je da je ekipa od samog početka vjerovala da će se plasirati direktno na Mundijal u Kataru.

"Svi smo vjerovali u ovo. Nije bilo lako, prvo smo trebali preskočiti Maltu, a sada Rusiju. Znali smo da ćemo trebati biti strpljivi do zadnje minute. Naša vjera, upornost i želja su presudili. Uspjeli smo zabiti gol pred kraj, odvesti utakmicu u mirne vode i zasluženo se plasirati na Svjetsko prvenstvo".

Top Komentari

ThrillerHz
Boli nas ona stvar za kroacijom, ovo vam je 15-ti clanak u sat vremena o njima, promijenite adresu u ss.hr fuj
3 9
PlavoBijeli1921
Gledajte "zmajevi",gledajte i ugledajte se na ove momke,pokazali su po koji put kako se igra za repku,oni ne skidaju gace pred Rusijom,ali se ni ne upustaju tako lako protiv Malte,komsije sretno i zelim vam puno srece.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi