U Hrvatskoj nisu sretni što je baš on dio reprezentacije - Forma 'nula', a Dalić ga je odabrao
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Vlašić na udaru navijača

U Hrvatskoj nisu sretni što je baš on dio reprezentacije - Forma 'nula', a Dalić ga je odabrao

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić ponovo ima problema s povredama u nacionalnom timu, pa je morao aktivirati rezervni spisak. Jedan od onih koji će dobiti šansu je i fudbaler Torina Nikola Vlašić kojem se navijači Vatrenih nisu obradovali.

Reprezentacija Hrvatske u narednim danima igra preostale utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Vatrenim su potrebne pobjede nad Latvijom i Armenijom, kiks Velšana u duelima s Armenijom i Turskom.

Selektor Zlatko Dalić ponovo je imao problema s povredama, pa je bio prinuđen aktivirati igrače s rezervne liste. Među dodatnim pozvanim je fudbaler Torina Nikola Vlašić kojem se navijači ove selekcije nisu previše obradovali.

Razlog je njegova itekako loša forma. 26-godišnjak igra skromnu sezonu u Torinu gdje je postigao samo jedan gol u 10 nastupa.

Zbog toga mnogi smatraju da Vlašić nije zaslužio poziv u nacionalni tim. Međutim, Dalić smatra drugačije.

Oglasi

"Naše zapažanje je da je podigao formu i kondiciju i zbog toga je dobio poziv", riječi su selektora Hrvatske.

Splićanin je reprezentativac postao 2017. godine. Nastupio je u 53 utakmice i postigao je sedam pogodaka. Međutim, nije opravdao velika očekivanja i često je na meti kritika.

Trenutno je ovaj fudbaler član Torina, a ranije je nastupao za West Ham, CSKA Moskvu, Everton i Hajduk, gdje je i počeo karijeru.

Turska igra za Hrvatsku

Hrvatska je u poprilično nezavidnoj situaciji pred posljednja dva kvalifikaciona kola. Vels i Vatreni imaju po 10 bodova i moraju dobiti obje utakmice.

Na papiru Hrvatska ima lakši posao. 18. novembra gostuje u Rigi kod Latvije, a tri dana kasnije na Maksimir stiže Armenija. Svi su već upisali sigurnih šest bodova.

Računaju u Hrvatskoj i na poštenu igru Armenije i Turske. Velšani putuju prvo u Jerevan, a zatim čekaju Tursku u Cardiffu. Uzdaju se Vatreni u ove selekcije, posebno u Tursku koja je međutim već osigurala Euro i pitanje je hoće li Vincenzo Montella igrati s punim snagama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Daliću i ekipi preostaje da pobjede dvije utakmice i da čekaju rasplet u Jerevanu i Cardiffu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi