Dalić u problemima - Standarni prvotimac "out" za dvije ključne utakmice

Šanse da zaigra su minimalne

Dalić u problemima - Standarni prvotimac "out" za dvije ključne utakmice

Esmer Oštraković

Velike probleme pred ključne utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo večeras su objavili iz tabora hrvatske reprezentacije.

Naime, Josip Juranović propustio je večeranji trening svoje reprezentacije, te skoro pa sigurno neće nastupiti na utakmicama protiv Latvije i Armenije.

Juranović je osjetio zatezanje u mišiću, a sutra će biti odrađene dodatne pretrage nakon kojih će se znati šta se tačno desilo pišu hrvatski mediji.

On je nekoliko posljednjih sedmica bio van terena, a konačno se prošle sedmice vratio u tim i odigrao dvije utakmice u dresu Union Berlina.

Ostali reprezentativci su trenirali sasvim normalno i očekuje se da umjesto Juranovića na desnom beku zaigra Stanišić.

Oglasi

Stanišić je igrao u porazu Hravtaske od Turske i to od prve minute, a na susretu protiv Walesa je ušao sa klupe na poluvremenu upravo umjesto Juranovića.

Dalić jučer javno uperio prstom na dva igrača

Veliki udarac za Hrvatsku je i to što Petković neće igrati na ovim utakmicama, a povrijedio se i Mateo Kovačić.

"Fokusirani smo na iduće dvije utakmice. Želimo šest bodova i mislimo samo na sebe. Bruno Petković neće biti s nama, žao mi je. Vraća se u klub. Sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić, pa danas neće doći. Ostaje u Manchesteru na pregledu", rekao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Javno je prozvao dva igrača i rekao da nije dobio ono što je tražio od njih.

"Joško Gvardiol u Cityju igra lijevog beka i u ovim utakmicama će biti na toj poziciji. Od Sose i Barišića prema naprijed nisam dobio što sam htio."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti