Vatreni pretrpili bolne udarce, Dalić javno je uperio prstom na dvojicu igrača: "Oni mi nisu..."

Hrvatska je ostala bez Kovačića i Petkovića

Vatreni pretrpili bolne udarce, Dalić javno je uperio prstom na dvojicu igrača: "Oni mi nisu..."

Admin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske u novembru mora skupiti više bodova od Velsa ukoliko želi direktno na Evropsko prvenstvo. Vatreni će za rivale imati selekcije Latvije i Armenije. Okupljanje je počelo danas, a Zlatko Dalić se suočio sa prvim problemima.

Brune Petkovića neće biti u novembarskom prozoru. Sergej Jakirović je najavio taj scenarij, a Dalić i potvrdio. Ozbiljan je to udarac svakako za Vatrene.

Ozbiljan udarac je stigao i u nedjelju navečer nakon što se Mateo Kovačić povrijedio u derbiju Chelseaja i Manchester Cityja. Ušao je sa klupe odigrao 10-ak minuta i osjetio bol u mišiću.

"Fokusirani smo na iduće dvije utakmice. Želimo šest bodova i mislimo samo na sebe. Bruno Petković neće biti s nama, žao mi je. Vraća se u klub. Sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić, pa danas neće doći. Ostaje u Manchesteru na pregledu", rekao je Dalić.

Dugogodišnji selektor Vatrenih je najavio i određene promjene u startnoj postavi. Javno je prozvao dvojicu igrača kazavši da od njih nije dobio ono što je htio.

Oglasi

Tako će Joško Gvardiol igrati lijevog beka, jer Borna Sosa i Borna Barišić nisu ponudili ono što je Dalić od njih očekivao.

"Joško Gvardiol u Cityju igra lijevog beka i u ovim utakmicama će biti na toj poziciji. Od Sose i Barišića prema naprijed nisam dobio što sam htio."

Dominik Livaković siguran

Zanimao je hrvatske novinare i status Dominika Livakovića koji je bio na udaru kritika u Turskoj. Za Dalića tu nema dileme.

"On je prvi izbor. Ima našu podršku i branit će ako ne bude neke povrede. Puno puta nas je spasio i ne želim ga dovoditi u pitanje. Ostaje prvi izbor", poručio je iskusni trener.

Dalić je zabrinuo Hrvatsku kazavši da na raspolaganju ima uzak kadar što su potvrdile povrede Ivana Perišića i Andreja Kramarića što se odrazilo i na rezultate.

Oglasi

"To je evidentan problem. Naučeni smo na vrhunske predstave Ivana Perišića i Andreja Kramarića i tek sad vidimo koliko oni nedostaju. Neko će ih naslijediti, no da će neko uskoro tako dobro igrati, neće."

"Treba vremena da takvi igrači stasaju. Veseli povratak Kramarića. Nije u minutaži koja ukazuje na optimalnu formu, no vraća se. Nadam se da će doći neko novi, ali čekat ćemo još", poručio je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska u subotu od 18 sati gostuje Latviji, a tri dana kasnije će dočekati Armeniju uz nadu da Vels neće skupiti više bodova u duelima protiv Armenije i Turske.

Iz kvalifikacione grupe D još ranije je direktan plasman na Evropsko prvenstvo obezbijedila Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi