Dalić pred šefovima "prozvao" dvojicu legionara Vatrenih? Ko je zabio nož u leđa Hrvatskoj?
FOTO: Tom Dubravec/Cropix

Atmosfera je poljuljana

Dalić pred šefovima "prozvao" dvojicu legionara Vatrenih? Ko je zabio nož u leđa Hrvatskoj?

Admin Čaušević

"Selektor je dao generalni pogled na prethodnu akciju reprezentacije, bez pojedinačnog izdvajanja bilo kojeg igrača, a Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio njegov izvještaj", saopštio je HNS nakon podrške selektoru Zlatku Daliću. 

Reprezentacija Hrvatske prolazi kroz najturbulentniji period u nekoliko posljednjih godina pošto je direktan plasman na Evropsko prvenstvo doveden u pitanje, pogotovo nakon razočaravajućih oktobarskih mečeva.

Vatreni su izgubili od Turske i Velsa te više nemaju ništa u svojim rukama, tačnije ukoliko Vels ne kiksa u novembru, Hrvati će u martu igrati baraž za kontinentalni turnir.

Mnogo je razloga zašto je atmosfera urušena, jedan od razloga je svakako i slučaj Marko Livaja za kojeg je Dalić i pred šefovima kazao kako mu napadač Hajduka nije odgovarao na pozive.

Iz HNS-a su saopštili kako Dalić nije kritikovao niti jednog od igrača pojedinačno za neuspjeh u oktobru, međutim određene špekulacije govore drugačije.

Oglasi

"Selektor je dao generalni pogled na prethodnu akciju reprezentacije, bez pojedinačnog izdvajanja bilo kojeg igrača, a Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio njegov izvještaj", saopštili su iz hrvatske kuće fudbala.

Za Saveze sa prostora bivše Jugoslavije je svojstveno da u saopštenjima sve izgleda "jednoglasno", bajno i sjajno, zbog čega su se pojavile određene neželjene glasine. 

Ipak, neke informacije govore da je kao krivce za neuspjeh Dalić odredio dvojicu legionara među Vatrenim. U pitanju su Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

Fudbaleri Al Nassra i Manchester Cityja nisu bili na nivou u oktobarskim mečevima, ali teško je vjerovati u bilo kakvu vrstu teorije da im nije stalo do uspjeha sa nacionalnim timom svoje zemlje.

Oglasi

Obojica bi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, pod uslovom da se Hrvati tamo nađu, mogli upisati 100. nastup za Vatrene i optužbe na njihov račun se čine neutemeljenim.

Inače, iz hrvatskih medija stižu različite informacije po pitanju Dalićevog obećanja. Dok su jedni prenijeli da izjavu da će Hrvatsku odvesti na Evropsko prvenstvo, drugi tvrde da je odlični trener poručio kako vjeruje da će Vatreni zaigrati na kontinentalnom turniru ali da ne može obećati nešto takvo.

Već se i nagađa kako će izgledati Dalićev spisak za novembarske mečeve protiv Latvije u gostima te Armenije doma. Bit će novih lica i to iz HNL-a.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ofanzivni dvojac Rijeke Franjo Ivanović i Marco Pašalić trebali bi dobiti pozive nakon zaista fenomenalnih nastupa u dresu tima s Rujevice. Navodno su prekriženi Petar Musa, Nikola Vlašić i Borna Barišić.

Na spisku sigurno neće biti ni najboljeg igrača Dinama, Brune Petkovića kojeg čeka sigurno mjesec dana pauze što je svakako veliki hendikep za Vatrene.

Top Komentari

user1676377964
Daliću neznalice odlazi!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti