Jakirović pred derbi posebno istakao jednog igrača FK Sarajevo: "Neće još dugo biti tu"

Meč se igra od 19 sati

Jakirović pred derbi posebno istakao jednog igrača FK Sarajevo: "Neće još dugo biti tu"

S. Mlaćo
Derbi kola večeras od 19 sati u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

Biće sigurno veoma uzbudljivo, a Sergej Jakirović u najavi meča istakao je jedno ime iz bordo tabora.

Radi se o Dalu Varešanoviću.

Mladi prvotimac bordo kluba ove sezone upisao je osam nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju.

"Varešanović neće još dugo igrati za FK Sarajevo. Obzirom na njegov potencijal i ono što prezentira tako mlado, vjerujem da će Sarajevo imati jaki dobar izlazni transfer za njega.

Ikić je tu, kao i moj Musa, kod mene je početi igrati HNL u Gorici. Ima tu dobrih igrača“, istakao je Jakirović.

Oglasi

Dodao je da će njegov tim pokušati iskoristiti manje FK Sarajevo, posebno u zadnjoj liniji, te istakao jasan problem kada vezista Đokanović mora igrati u zadnjoj liniji, tačnije na poziciji stopera.

Meč je jučer najavio i šef struke bordo tima Feđa Dudić.

"Drago mi je igrati derbi utakmice, gdje dolazi kvalitet do izražaja. Dolazi nam derbi u jako dobro vrijeme po nas, uvezali smo tri dobre utakmice, posljednju smo i pobijedili. Zrinjski je umoran od Evrope, više psihički, nego fizički", kazao je Dudić za klupsku stranicu.

"Pokušat ćemo iskoristiti njihov psihološki momenat i predstaviti se u što boljem izdanju."

Oglasi

Trofejni trener je govorio i o zdravstvenom biltenu kazavši da vrlo često popunjava treninge sa juniorima. Tako je na jednom od treninga potpuno nenamjerno Nardin Mulahusejnović povrijedio Đanija Salčina.

"Dosta je igrača van ekipe, na svakom trenintu je tu po pet ili šest juniora. Avramovski trenira individualno, pa ga očekujemo oko reprezentativne pauze, Suljić ima hematom i nije još raspoloživ, vidjet ćemo da li će putovati..."

"Salčinu je pukao prst i on je van stroja. Buljubašiću je napukla kost protiv Željezničara, počeo je pokazivati dosta toga dobrog. Rashid još nije završio papire, tako da će igrati protiv Širokog Brijega", poručio je Dudić te naglasio da će protiv Plemića ići po puni plijen.

"Zadatak će biti doći do pobjede, tako ćemo se i postaviti. Navijači će doći organizovano jer je bilo neobično igrati protiv Leotara bez njih."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Bordo tima je govorio i o Aboubakaru Rashidu te Mirzi Mustafiću koji su stigli nedavno u klub.

"Aboubakar je zadnji vezni, a Mustafić je prednji vezni. Cilj je iskoristiti do zimske pauze maksimalno jer njihovo fizičko stanje nije zadovoljavajuće. Ne treba očekivati odmah izvanredne partije, ali će nam poslužiti u rotaciji jer imaju kvaliteta."     

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Danas sva tri HRVATSKA Kluba pobijeduje Posušje Široki i Zrinjski
3 7
pjanke.sa
Mogo si i odgoditi ako niste spremni.
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi