Igrač Napolija progovorio, odmah ga stigla kazna!

Prekršio pravila

Igrač Napolija progovorio, odmah ga stigla kazna!

A. Čaušević

Posljednjih 15-ak dana ispod Vezuva je i više nego turbulentno. 

Nakon svih dešavanja, odnosno slanja u sedmodnevni karantin, pobune igrača, verbalnog rata na relaciji Aurelio De Laurentiis - fudbaleri u Napoliju su uveli "silenzio stampa".

Fudbalerima kluba iz Italije je zabranjeno da daju bilo kakve izjave za medije, posebno onim koji su na reprezentativnom okupljanju.

To pravilo je prekršio Elif Elmas, 20-godišnji veznjak koji je dao izjavu pred utakmicu između Sjeverne Makedonije i Austrije.

"Tek smo na početku sezone. Juventus ima sve da osvoji Scudetto, ali ga može i izgubiti. Dosta je ekipa u igri. Napoli, Roma i Inter. Bit će borbe do kraja", rekao je Elmas.

Nakon što su u Napoliju čuli da je reprezentativac Sjeverne Makedonije prekršio pravilo odmah je uslijedila reakcija te je mladom veznjaku poručeno da će biti kažnjen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Elmas je dao izjavu bez dozvole tokom perioda zabrane davanja izjava za medije. Zbog toga Napoli zadržava pravo da poduzme kaznene mjere protiv igrača", saopšteno je iz Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti