Ponuda iz Katara nije dovoljna ni da zagolica De Laurentiisovu maštu

Kriza potresa Napoli, špekuliše se o prodaji

Ponuda iz Katara nije dovoljna ni da zagolica De Laurentiisovu maštu

O krizi koja potresa Napoli u proteklom periodu je već rečeno dosta toga, a u jeku iste su se pojavile informacije o mogućoj prodaji kluba sa San Paola.

Naime, jučer je britanski Daily Mail eskluzivno saopštio da vladajuća katarska porodica Al Thani želi kupiti Napoli, te da je već gazdi italijanskog kluba Aureliju De Laurentiisu ponudila 560 miliona eura.

Inače, porodica Al Thani je već duboko ušla u fudbal, pa i prvi čovjek PSG-a Al Khelaifi smjernice za vođenje kluba dobija upravo od katarskog plemstva. Finansije uglavnom "prolaze" kroz QSI grupu (Qatar Sports Investments).

Ipak, italijanski Il Mattino danas piše da De Laurentiis neće pristati na ovakvu ponudu, da nije uopšte ni zainteresovan za prodaju, iako pomenuti list u potpunosti ne isključuje takav scenarij u budućnosti.

Navodno De Laurentiis procjenjuje svoj klub na minimalno 900 miliona eura i nema namjeru ozbiljno pregovarati o prodaji u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, De Laurentiis se tokom januara ove godine nekoliko puta sastajao sa članovima Al Thani porodice, ali se tada razgovaralo o mogućim investicijama kroz sponzorstva.

De Laurentiis, italijanski filmski producent, je kupio Napoli 2004. godine i spasio klub sigurnog bankrota. Od kada je on na čelu kluba Napoli je dva puta osvojio Kup Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi