Najveći pohlepnik u fudbalu traži spas karijere - Ukazala mu se posljednja šansa, a tek mu je 20
Foto - Instagram

Moriba se vraća u Španiju?

Najveći pohlepnik u fudbalu traži spas karijere - Ukazala mu se posljednja šansa, a tek mu je 20

Midhat Šljivak

Svijet fudbala upoznao je talentovanog veznjaka Ilaixa Moribu u Barceloni. On je kao tinejdžer dobio šansu za igru, ali nakon nekoliko utakmica u prvom timu poprilično se umislio, tražio je milione za potpis ugovora, Barca ga je odbila, a on je otišao u RB Leipzig i trenutno ga nema na fudbalskoj sceni.

Ilaix Moriba prethodnih godina je označen kao najveći pohlepnik u svijetu fudbala. Mladi fudbaler bio je uvrijeđen ponudom Barcelone koja ga je stvorila i tražio im je tri miliona eura godišnje za novi ugovor i to nakon samo nekoliko utakmica s prvim timom.

Rukovodstvo Barcelone smatralo je kako je ova cifra za tada 18-godišnjaka previsoka. Ponudili su mu platu od milion eura, on ju je odbio i tražio je više, što Barci koja je u velikoj finansijskoj krizi nikako nije odgovaralo.

Umišljeni klinac nije odustajao od zahtjeva, ubrzo je suspendovan, a zatim je i prodat ekipi RB Leipziga. Dočekan je kao pojačanje, ali uskoro odlazi kao potpuno razočarenje.

Uzeo je 20-godišnji veznjak nekoliko miliona eura, ali je u Njemačkoj nastupio samo šest puta. Bio je na posudbi u Valenciji, gdje je nešto i igrao, a sada bi se ponovo mogao vratiti u Španiju.

Oglasi

Prema navodima španskih medija, Moriba je želja ekipe Getafea. Trener Jose Bordalas ga vidi kao pravo rješenje za svoj vezni red i pregovori o njegovom dolasku su u toku.

Getafe je spasio karijeru Masona Greenwooda koji je došao kao otpisan igrač Manchester Uniteda. U Španiji igra zaista fenomenalno. Ostaje nam da vidimo hoće li se i Moriba 'vratiti u život'.

Da nije bio previše pohlepan u ranoj fazi karijere, možda bismo ga još uvijek gledali u dresu Barcelone, a ovako u Getafe stiže kako bi spasio karijeru koja je tek u početku.

Ronald Koeman govorio o pohlepnosti Moribe

Nekadašnji trener Barcelone Ronald Koeman pokušao je Ilaixa Moribu vratiti na pravi put, no nije uspio. Razočarao se kada je vidio koliko je pohlepan.

"Razgovarao sam s njim više kao čovjek nego kao trener Barcelone. Znam šta klub može da mu ponudi i savjetovao sam ga da novac nije najvažnija stvar u ovom trenutku, već to da igra redovno."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ipak, on i njegovi agenti su odlučili drugačije. Razočaran sam zbog toga jer više vjerujem u fudbal nego u stavke u ugovorima. Novac u tim godinama ne smije biti toliko važan", govorio je Koeman.

Moriba je u dresu Barcelone odigrao ukupno 18 utakmica, postigao je jedan gol i upisao je tri asistencije.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
garonja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi