Gundogan prvi put progovorio o odlasku iz Manchestera

Prešao u Barcelonu

Gundogan prvi put progovorio o odlasku iz Manchestera

Edmir Škorić

Ovog ljeta je iskusni veznjak Ilkay Gundogan napustio Manchester City i potpisao za Barcelonu kao slobodan igrač.

Iako je 32-godišnjak bio jedan od najboljih igrača Cityja u sezoni u kojoj je osvojena trostruka kruna, na kraju ga je klub svejedno pustio da ode u Barcelonu.

Njemački reprezentativac progovorio je o svom odlasku iz redova Građana i napomenuo da je Manchester City predugo čekao da doista počne pregovore o produženju ugovora.

“City je čekao relativno dugo prije nego što su se razgovori stvarno intenzivirali. Na kraju je to bio savršen kraj. Nije moglo doći u bolje vrijeme. Također mi je bio san iz djetinjstva igrati za Barcelonu ," rekao je Gundogan za BILD, a citirao ga je sportski novinar Fabrizio Romano na društvenim mrežama.

Ilkay Gundogan je već četiri puta nastupio za Barcelonu. Njemački bivši reprezentativac također je uspio napraviti odlučujuće dodavanje u dvije različite utakmice: 2:0 protiv Cadiza i 2:1 protiv Osasune u posljednjoj utakmici prije reprezentativne pauze.

Oglasi

U seniorskoj karijeri Gundogan je igrao za Nurnberg, Borussiju Dortmund, Manchester City, prije nego je potpisao za katalonsku ekipu.

Kao igrač Cityja upisao je 304 nastupa, postigao 60 golova i upisao 40 asistencija. Prethodno je u Borussiji na 157 zvaničnih utakmica postigao 15 golova uz 20 asistencija.

Osim njega, Barcelona je ovog ljeta dovela na posudbe Joaa Cancela iz Cityja i Joaa Felixa iz Atletico Madrida, dok je još ranije osiguran transfer Iniga Martineza iz Athletico Bilbaa. Zapravo, svi nabrojani su ili došli bez odštete ili na posudbu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedino je za Oriola Romeua klub platio 3,5 miliona eura odštete, a u međuvremenu su prodani Ousmane Dembele u PSG za 50 miliona eura, Franck Kessie u Al Ahli za 12,5 miliona, Trincao u Sporting za 7 miliiona te Antoine Griezmann u Atletico za 20 miliona. Jedino je Ansu Fati posuđen Brightonu, ali će Katalonci na kraju dobiti odštetu jer je evidentno da će Englezi otkupiti njegov ugovor.

Nakon četiri utakmice u La Ligi, Barcelona je treća sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana Girona, dok je jedini stopostotan za sada Real Madrid sa 12 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti