Ima li nade za Sarajevo? Lech poražen na domaćem terenu

Poraz Lecha

Ima li nade za Sarajevo? Lech poražen na domaćem terenu

M. Šljivak

Fudbaleri Lecha iz Poznana porazom su otvorili novu sezonu u poljskoj Ekstraklasi. Oni su večeras na domaćem terenu u 1. kolu poraženi od ekipe Pogona s 2:1.

Gosti su dobro ušli u meč. Igrala se 21. minuta kada Zwolinski uspijeva pobjeći odbrani poljskog prvaka, te matira Burića za prednost od 1:0.

Radost gostiju trajala je samo pet minuta. Sjajnu akciju Lecha pogotkom završava Jevtić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, gosti na odmor odlaze vodstvom. U 39. minuti novu veliku grešku odbrane domaćeg tima koristi Lewandowski, koji pogađa za vodstvo gostiju od 2:1.

Nastavak je donio nešto bolju igru Lecha. Međutim, do jednog boda nisu mogli, te su poraženi na otvaranju nove sezone.

Pogon je u ovom meču iskoristio sve slabosti odbrane poljskog prvaka, te je pokazao da Lech nije nepobjediv i da bh. prvak Sarajevo ima kakve-takve šanse protiv ovog tima.

Ekstraklasa: 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Lech - Pogon 1:2 (Jevtić 26' /Zwolinski 21', Lewandowski 39')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.