Insigne: Mogu oboriti Hamšikov rekord
EPA

Smatra Lorenzo

Insigne: Mogu oboriti Hamšikov rekord

E. Ganibegović

Nogometaš Napolija Lorenzo Insigne vjeruje da može oboriti rekord Mareka Hamšika po broju postgnutih pogodaka za klub, a osim toga tvrdi kako Maurizio Sarri neće preuzeti selektorsku poziciju reprezentacije Italije.

Insigne je jedini igrač u klubu koji dolazi upravo iz Napulja i nije bio ni rođen kada je Napoli posljednji put stigao do Scudetta 1990. godine.

"Znamo da će to biti utrka dva konja do kraja, ali borba je veoma tijesna jer su svi u vrhu jaki", rekao je Insigne za Canale 21.

"Roma i Inter su malo iza i moramo biti oprezni jer svaka utakmica je poput zamke. Roma ima meč manje i dalje nam mogu napraviti velike probleme."

Marek Hamšik je trenutno najbolji strijelac kluba svih vremena, kada je nedavno skinuo Diega Maradonu sa vrha.

"Volio bih biti u njegovim cipelama jer bi bilo divno ispisati historiju Napolija, ali sretan sam zbog Mareka, jer je uvijek pokazivao ljubav prema klubu i navijačima."

"Nevjerovatno je nadmašiti Maradonu i to kao vezni igrač, čak iako se Marek zabrinjava jer sam i ja tu koji ga mogu prestići."

"Samo razmišljam o Napoliju i nadam se kako ću klubu donijeti mnogo toga. Trebalo je vremena da pokažem što mogu, ali uvijek ostavljam srce i dušu za ovaj dres."

Insigne je također govorio o treneru kluba Mauriziju Sarriju, koji se spominje kao mogući selektor Azzura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On nas mnogo toga uči i drago nam je pratiti ga, jer kada kročimo na teren, uživamo u svemu."

"Bio bi spreman preuzeti Italiju, iako ja sumnjam da bio to uradio, jer mora da bude na terenu svaki dan", izjavio je igrač Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi