Insigne "nogirao" Raiolu, više nema prepreke ostvarenju sna?

Odluka je pala...

Insigne "nogirao" Raiolu, više nema prepreke ostvarenju sna?

Lorenzo Insigne je rođen u predgrađu Napulja i od omladinskih dana je član Napolija, voljenog kluba čiji je i kapiten.

Ipak, protekle godine su se pojavile špekulacije da bi 28-godišnji ofanzivac mogao napustiti Napoli, a ovakve špekulacije su potpirivane navodima o neslaganju Insignea sa trenerom (bivšim strategom Napolija, Ancelottijem), prvim čovjekom kluba itd.

Međutim, čini se da su takve turbulencije prošlost i da Insigne, heroj navijača, sanja jednostavan san - ostatak karijere provesti u voljenom klubu.

Insigne je navodno napravio značajan korak u cilju ostvarenja takvog sna. Brojni italijanski mediji prenose da je omaleni Italijan prekinuo saradnju sa "zloglasnim" fudbalskim menadžerom Minom Raiolom.

Corriere dello Sport smatra da se Insigne odlučio na kraj saradnje sa Raiolom upravo jer želi ostati u Napoliju.

Njegov ugovor sa Napolijem važi još dvije godine, ali ne treba isključiti mogućnost da bi Insigne uskoro mogao popisati novi koji bi ga vezao sa klubom sa San Paola na još duže staze.

Zbog toga Insigneu nije potreban menadžer poput Raiole koji je često znao imeđu svojih klijenata i njihovih klubova pokrenuti prave male ratove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da bi Isnigneov menadžer uskoro mogao postati Vincenzo Pisacane, čiji je najvrijedniji "eksponat" Interov Danilo D'Ambrosio.

Insigne je Raiolin klijent postao 2018. godine i tada krenuo stopama Paula Pogbe, Zlatana Ibrahimovića, Gianluigija Donnarumme...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi