Kasno sinoć završen možda i najšokantiji transfera ikada: Prvak Evrope izabrao novac!

Sve je dogovoreno

Kasno sinoć završen možda i najšokantiji transfera ikada: Prvak Evrope izabrao novac!

A. Čaušević

U utorak navečer dogovoren je možda i najšokantniji transfer u historiji fudbala. 

I u prošlosti je viđeno niz poslova u kojim vrhunski fudbaleri odlaze za novcem kako bi se osigurali do kraja života, međutim ovaj transfer je zaista iznenađenje.

Koliko god to zvučalo čudno Lorenzo Inisgne je umjesto ljubavi navijača Napolija izabrao novac preko bare. Naredna stanica će mu biti Toronto.

Kasno sinoć u jednom od rimskih restorana Insigne se sastao sa predstavnicima Toronta te je potpisao ugovor s klubom iz MLS.

Prvak Evrope s Italijom će u Napoliju igrati do kraja sezone kada će uslijediti besplatni odlazak u kanadski tim.

Insigne se za ovaj potez odlučio u najboljim fudbalskim godinama (30). Iznenadio je mnoge, a posebno navijače Napolija koji se na neki način osjećaju izdatim. 

U novom klubu odlični ofanzivac će zarađivati 11.5 miliona fiksno te četiri miliona eventualnih bonusa što je zaista odlična cifra. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Insigne je cijelu svoju igračku karijeru praktično proveo u Napoliju. Ne računajući nekoliko posudbi. To mu je i matični klub.

Član prve ekipe je od 2012. godine. Posljednjih nekoliko sezona pripala mu je čast i da nosi kapitensku traku. Partenopei su mu za novi ugovor nudili oko 5 miliona po sezoni, ali to Italijanu nije bilo dovoljno.

Top Komentari

denimen9
Ide stopama Giovinca i Rossija. Ništa šokantno ovdje nema!
9 2
Eno30
Sigurno nije dovoljno para zaradio do 30 godine, pa sad od 30 da jos koju sezonu odigra i da pokupi kajmak dok ima budala koji daju tolike plate. Ali opet je dobro postupio dobar je igrac mogo je u evropi da hajmo reci bira klub, ipak on je osao preko bare. Siguran sam da je to uradio uz postovanje prema Napoliu da ne ode u drugi klub u liga petice vec osao preko bare za dobre pare
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi