Džeko dobar dio meča presjedio, Lukaku sve to "naplatio", a Inter izborio Ligu prvaka

Serija A

Džeko dobar dio meča presjedio, Lukaku sve to "naplatio", a Inter izborio Ligu prvaka

E. Škorić

Inter je pobjedom nad Atalantom (3:2) u 37. kolu Serije A i matematički obezbijedio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Inter je bio jako blizu da osigura svoje mjesto u grupnoj fazi uz Napoli i Lazio i večeras je otklonio sve sumnje.

Nerazzurri su kod kuće slavili sa 3:1 protiv Atalante, koja ostaje bez mogućnosti da igra u najelitnijem klupskom takmičenju, a sada je najbliže četvrtoj karti za grupnu fazu Lige prvaka iz Serije A Milan. Uz to, Roma ima mogućnost da osvajanjem Evropske lige bude peti italijanski tim u najelitnijem klupskom takmičenju.

No, da se vratimo na večerašnju utakmicu. Trener Intera Simone Inzaghi dao je priliku u napadu Romeluu Lukakuu ispred Edina Džeke, a Belgijcu je bilo dovoljno samo 40 sekundi da postigne gol, da bi već u 3. minuti Nico Barella povisio na 2:0.

Gosti iz Bergama preko Marija Pašalića dolaze do 2:1 u 36. minuti, da bi u nastavku meča Lautaro Martinez ovjerio tri boda Intera. Tek u nadoknadi Muriel postiže sjajan gol za konačnih 3:2.

Oglasi

Edin Džeko je u igru ušao umjesto Lukakua u 81. minuti, ali pitanje je šta će biti 10. juna u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja i hoće li sve bolja forma Lukakua gurnuti bh. reprezentativca na klupu? Nadamo se da neće...

Jedino što raduje Inzaghija i sve u Interu je činjenica da su i jedan i drugi u sve boljoj formi na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, najbolji strijelac Intera u Seriji A je Lautaro Martinez, koji je neizostavan u važnim duelima i koji ima na kontu 21 pogodak, dok je Lukaku postigao 10, a Džeko devet golova.

Inter ima još jedan meč u Seriji A protiv Torina prije velikog finala, ali sada će biti rasterećeniji jer su kroz prvenstvo obezbijedili plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Nazalost su bitne godine pred kraj sezone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi